Oppdatering: Det er klokken 1445 mandag 16 medlemmer av Labours skyggeregjering som har trukket seg.

Det britiske arbeiderpartiets skyggeregjering fortsetter å falle sammen.

En skyggeregjering er i britisk sammenheng en alternativ regjering utnevnt av opposisjonspartiene. Ofte blir medlemmene i skyggeregjeringen utnevnt til tilsvarende regjeringspost dersom opposisjonspartiet kommer til makten.

Mandag morgen har til sammen fjorten medlemmer av Labour-partiets skyggeregjering gått av etter at skyggeutenriksministeren Hilary Benn ble kastet ut av Corbyn, anklaget for å kuppforsøk mot partilederen. Det melder en rekke britiske medier, deriblant The Telegraph og The Guardian.

Opprør mot ledelsen

Under den britiske politikerveteranen Jeremy Corbyns ledelse har Labour, det britiske arbeiderpartiet, høstet mye kritikk for sin manglende vilje til å kjempe mot en «brexit», og EU-striden har skapt full krise i det britiske arbeiderpartiet.

Corbyn holder likevel fast på sin posisjon - og kom med følgende uttalelse sent søndag kveld:

«Jeg ble valgt av hundretusenvis av partimedlemmer og støttespillere med et overveldende mandat for en annen type politikk.

Det er beklagelig at det har kommet avskjeder fra min skyggeregjering. Men jeg skal ikke bedra tilliten til de som stemte for meg - eller de millioner av tilhengerne over hele landet som trenger Labour-partiet til å representere dem. De som ønsker å endre partiets lederskap må stille i et demokratisk valg der jeg vil stille som kandidat.»

Han har mandag utnevnt en rekke nye medlemmer i skyggeregjeringen for å ta plassene til de som over helgen og mandag morgen gikk av i protest.

- Ikke egnet som leder

Labour-politikeren Stephen Kinnock var inntil mandag morgen skyggeminister før han sa opp med et brev der han mente Corbyn ikke lenger er «egnet som leder» på grunn av det «skuffende resultatet» i folkeavstemningen.

 

Kinnock, som er gift med Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, ble den fjerde skyggeministeren til å gå av på under en halvtime mandag morgen.

Klokken 18 i dag skal parlamentsgruppa møtes for å drøfte om de fortsatt har tillit til sin leder Jeremy Corbyn, ifølge NTB.

Les mer på DN.no:

Billigste pund på et år

Super-pt Frank-Idar tjener over en million i året  

Arbeidsgivere legger større vekt på karakterer enn tidligere  

Brexit kommer til å koste Europa dyrt. Norge slipper ikke unna: Storbank varsler kraftig nedtur dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.