Sparebanken Vest setter ned renten på boliglån, opplyser banken i en pressemelding.

Banken kutter blant annet renten for å kapre de unge boliglånskundene.

- I dagens boligmarked ser vi at det blir stadig tøffere for unge å skaffe seg sin første bolig. Sparebanken Vest ønsker å befeste sin posisjon som den foretrukne banken blant unge boligkjøpere på Vestlandet og vi setter nå ned renten på boliglån for unge med 0,20 prosentpoeng til 3,50 prosent, sier administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest i en kommentar.

Boliglånskunder med lån over 2 millioner kroner får også lavere rente.

LES OGSÅ: Storebrand Bank setter ned lånerenten med 0,3 prosentpoeng

- For disse kundene settes renten ned til 3,75 prosent. I tillegg senker vi renten til 3,90 prosent for våre flexilånskunder, sier Kjerpeseth i Sparebanken Vest.

Prisene på øvrige utlånsprodukter til privatkunder forblir uendret.

Banken gjør også endringer i innskuddsrenter, og øker renten på sparekonto for beløp opp til 100.000 kroner med 1 prosentpoeng. For øvrige spare- og brukskonti settes renten ned med opptil 0,25 prosentpoeng, opplyser Sparebanken Vest.

Nummer to

Sparebanken Vest er annen bank som kutter i renten tirsdag.

Tidligere tirsdag ble det kjent at Storebrand Bank setter ned lånerenten.

Det er det også unge boliglånskunder som prioriteres, i tillegg til bankens kunder med tjenestepensjonsordning.

For øvrige kunder tilbys en nominell rente på 3,65 prosent over 2 millioner, innenfor 75 prosent av boligens verdi. Det er en nedgang på 0,10 prosentpoeng fra tidligere nivå.

LES OGSÅ PÅ DN.no:

Oppgang for industrien

Røkke-verft casher inn på salg av skipsandeler

Kinas industrimaskineri faller tilbake

Slik er den typisk svenske millionæren  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.