Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Pizza på Tranen

Tekst
Tradisjonsrike Tranen åpner 9. september som tredje filial av Åpent Bakeris pizzarestaurant Lofthus Samvirkelag. Foto: Luca Kleve-Ruud

Tradisjonsrike Tranen åpner 9. september som tredje filial av Åpent Bakeris pizzarestaurant Lofthus Samvirkelag. Foto: Luca Kleve-Ruud

Når Åpent Bakeri åpner dørene på tranen igjen onsdag 9. september, blir det pizzarestaurant med litt attåt.

- Vi har litt baller. Det blir åpent bakeri fra 7 om morgenen med litt mer sandwich og påsmørt.  Så blir det Lofthus samvirkelig fra klokken 16 onsdag til søndag. I utgangspunktet blir det  menyen folk kjenner, men den vil være litt sprekere, det blir et lite alternativ til pizzaen, det går an å få seg en salat eller en plate med oppskjærte skinker og sånt som kan gå litt hånd i hånd med pizzaen, sier Øyvind Lofthus i Lofthus Samvirkelag.

Etter flere forsøk på å få tradisjonsrike Tranen på Ila til å gå rundt som restaurant, ga eierne i Åpent Bakeri seg før sommeren og la ned driften. Nå gjenåpner altså stedet med et velprøvd konsept: Bakeri om dagen, pizzeria om kvelden.

- Det er ikke mer hokus pokus enn det, sier Lofthus.

 

Lær å lage knekkebrød slik som på Åpent Bakeri

I anledning nyåpningen har eierne for tredje gang bygget om lokalene fra 1921. Lofthus vil ikke ut med hvor mye penger som har gått med på ombygging siden Tranen gjenoppsto for to år siden, men anslår at endringene denne gangen har kostet "et par hundre tusen."

- Vi gjør fryktelig mye selv, det koster det òg, men alle våre utsalg tegner vi selv, bygger selv, og er arbeidsledere selv. Sånn sett har vi fått gjenbruk av salgsdisken og baren som var der før, den har vi greid å sette sammen igjen med små endringer, sier han om utsalgsdisken for brød og bakervarer som er tilbake igjen ved inngangen slik den var for drøye to år siden.

- Vi har fått det  til på god måte uten å bygge helt nytt, ved å bruke gamle elementer og sette dem sammen, sier han.

 

Les Magasinets forrige anmeldelse av Lofthus Samvirkelag på Sandaker

Les anmeldelsen av Jan Vardøens Villa Paradiso på Frogner

 

- Planen var aldri å bli restaurantgründer, sier baker Øyvind Lofthus, som nå er med på å gjøre tradisjonsrike Tranen til pizzarestaurant. Foto:

- Planen var aldri å bli restaurantgründer, sier baker Øyvind Lofthus, som nå er med på å gjøre tradisjonsrike Tranen til pizzarestaurant. Foto:

Cocktailbaren i andre etasje forblir stengt, med Lofthus sier han håper de klarer å få god nok økonomi til at  også den kan gjenåpnes med tiden.

- Først vil vi få orden på gulvet nede, sier han.

 

Les om verdens beste bar her

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.