Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Delfiakake

Disse kakene tåler 40 minusgrader
Oppskrift på delfiakake

Oppskrift på delfiakake

-
+

Delfiakake

  • 300.00 g kokesjokolade
  • 300.00 g delfiafett
  • 6.00 ss sterk kaffe
  • 3.00 egg
  • 5.00 ss sukker
  • Valgfritt fyll:
  • Søt kjeks
  • Geletopper
  • Marsipan i båter
  • Lakrisbåter
  • Hakkede valnøtter
  • Marshmallows

Lag hjemme, ha i matboksen og spander på tur. Er knallgod selv i mange minusgrader, inneholder mye energi og framkaller fine minner fra barndommen.

Slik gjør du:

Kle en brødform med bakepapir. Smelt sjokolade på svak varme i en kjele og ha i kaffen. Smelt delfiafettet på svak varme i en annen kjele. Visp egg og sukker sammen til eggedosis. Bland sjokoladen i eggedosisen og til slutt blander du i delfiafettet litt og litt, slik at det blir en jevn røre.

Legg et lag med røre i bunnen, og ha så i snopet lagvis med røren. Pynt oppå til slutt. Sett kaken ut i kulden til hun blir stiv. Det er praktisk å dele kaken opp i tynne skiver og pakke den inn i matpapir. Da holder den seg lenge i kjøleskap eller fryser, og du har praktiske godbiter klare til tur.

Kaken blir glutenfri om du dropper kjeksen eller har i glutenfri kjeks.