Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Grillet vårløk med lammebrissel

Mens løken er god
Sven Erik Renaas oppskrift på grillet vårløk med lammebrissel

Sven Erik Renaas oppskrift på grillet vårløk med lammebrissel

-
+

Grillet vårløk med lammebrissel

  • 24.00 stk vårløk
  • 300.00 g lammebrissel
  • 400.00 g vann
  • 200.00 g yoghurt
  • 30.00 g salt
  • 1.00 ss ras el hanout (se oppskrift under)
  • 1.00 ss rapsolje
  • 2.00 ss godt smør
  • noen hele hvitløksfedd
  • 1.00 stk økologisk sitron (revet, skall og juice)
  • 30.00 g saltet sitron (kjøpes ferdig eller lages selv)
  • yoghurt (smakt til med salt, sitronskall og litt malt spisskummen)

Krydderblandingen ras el hanout

  • 2.00 ts malt spisskummen
  • 2.00 ts malt ingefær
  • 2.00 ts salt
  • 1.00 ts malt sort pepper
  • 1.00 ts malt kanel
  • 1.00 ts malte koriandefrø
  • 1.00 ts kajennepepper
  • 1.00 ts malt allehånde
  • 0.50 ts malt nellik

Slik gjør du

  • Bland vann, salt og yoghurt. Avkjøl.
  • Lammebrissel skylles og legges i saltlaken. Marinér i 12 timer.
  • Vårløken vaskes, renses, tørkes og grilles til den er mør og litt svidd i kantene.
  • Tørk lett av brisselen og stek den i smør, olje og ras el hanout. Aromatisér under stekeprosessen ved å tilsette sitronskall, hele hvitløksfedd og litt saltet sitron.
  • Tilsett den grillede vårløken mot slutten og smak til med sitron.
  • Servér med yoghurt og grillet brød.

Krydderblandingen ras el hanout

  • Bland alle krydderne og legg blandingen i en lufttett boks.