Sjefen din tok en risiko ved å ansette deg. Hvis det viser seg at det var en feilansettelse, er det han som får svi, skriver Daily Muse.

Her er tre bekymringer sjefen din har i løpet av de første ukene dine i ny jobb - og hva du kan gjøre for å roe nervene hans:

Bekymring nummer 1: Passer du inn i arbeidsmiljøet?

Arbeidsgivere ønsker seg en gruppe ansatte som jobber godt sammen, som stiller hverandre spørsmål, sparrer og gir hverandre hjelp om det trengs. Et team-medlem som ikke passer inn kan bidra til å ødelegge et helt arbeidsmiljø.

Gjør derfor ditt beste for å komme overens med kollegene dine og unngå sololøp. Spis lunsj med dem, tilby din hjelp.

Bekymring nummer 2: Skjønner du hva det dreier seg om?

Sjefen din vet at du er kompetent, i alle fall ut fra det han har fått med seg av cv-en din og det du sa i jobbintervjuet. Nå må du bevise at du lærer raskt og takler de nye arbeidsoppgavene dine fullt ut.

Spør hvis det er noe du ikke forstår, det er helt ok. Det er verre hvis du ikke forstår noe og later som du gjør det. Vis styrkene dine også. Spør om tilbakemeldinger i løpet av de første ukene dine, så vet du hvor du står.

Bekymring nummer 3: Har du akkurat passe arbeidsmengde?

Sjefer ønsker at nyansatte skal føle seg utfordret og har nok arbeidsoppgaver å fylle dagene med. Men ikke for mye, slik at de blir skremt bort eller tror at de må jobbe overtid hver dag for å rekke over alt. Men det er ikke så lett å vite hva som er akkurat passe arbeidsmengde, for nyansatte har en tendens til å gjøre det de blir satt til uansett.

Ha god kommunikasjon med sjefen din. Får du for mye å gjøre, spør hvordan du bør prioritere. Kjeder du deg og har for lite å gjøre, ikke vær redd for å gå til sjefen og spør om det er noe annet du kan hjelpe til med. Sjefen din vil sette pris på at du tar initiativ i stedet for at du bare sitter og surfer på internett halve dagen.

Les også: Dette gjør en sjef til supersjef

Han speed-datet alle sine 157 ansatte - nå skal 1200 DNB-ledere bli «kommunikasjonseksperter»

Gjør som stjernekokkene - bli en bedre sjef  


 



 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.