Koreanske LG har i årevis vært Samsungs innbitte konkurrent. Forholdet mellom de to produsentene er ikke kjølig som mellom nord og sør, men tett på! LG har gjentatte ganger vist seg som en fremadstormende TV-produsent, og har i senere år gjort den banebrytende OLED-teknikken til sitt varemerke. I fjor lanserte de sine første OLED-TV med Ultra-HD oppløsning, og i år ønsker de å utvide sortimentet med flere, og etter hvert også rimeligere modeller.

Samtlige av 2016 OLED-modellene støtter HDR, og LG legger særskilt vekt på OLED-teknikkens bunnløse svartnivå og fargenyanser, som de hevder er overlegen selv de beste LED-LCD skjermer.

Men selv om OLED frontes kraftig utad, har ikke LG glemt de tradisjonelle LCD-LED modellene i år heller. Årets toppmodeller har til og med fått tilnavnet Super UHD! Et aldri så lite spark til Samsung og deres SUHD modeller? Uansett dreier det seg om toppspesifiserte skjermer med økt lysstyrke og fargespekter, klare for å vise HDR-video i all sin prakt.

Forbedret brukergrensesnitt: WebOS 3.0

LGs smarte TV-er kjennetegnes av den stilige pekefjernkontrollen Magic Remote som lar deg styre en musepeker rundt på skjermen. I år har de også gitt brukergrensesnittet WebOS en ansiktsløftning. WebOS 3.0 skal blant annet tilby bedre integrasjon med mobil, og kommer med en oppgradert fjernkontroll, som også kan styre eksterne enheter som TV-mottakere.

Modellserier

Toppmodellen OLED77G6.
Toppmodellen OLED77G6.
77G6

Flaggskipet i årets TV-sortiment heter OLED77G6. En buet toppmodell med 4K-oppløsning, HDR og en kraftig 4.2-soundbar på 60 watt! 77-tommeren er først og fremst en teknologidemonstrasjon, og LG regner nok ikke med å selge veldig mange på verdensbasis.

OLED E6
OLED E6
OLED E6

Rett under toppmodellen kommer en annen premium-modell med benevnelsen E6. Denne har også 4K-oppløsning, HDR, Blade Slim-design og ekstra lekker Crystal Back deksel på baksiden, men har i motsetning til E6 flat fasong, og en enklere 2.2 lydplanke på 40 watt.

OLED C6.
OLED C6.
OLED C6

Her begynner det å bli interessant: C6 er en enklere og mer rendyrket OLED-modell uten lydplanke eller påkostet design. Til gjengjeld har den fullt fokus på bildekvaliteten. Buet modell i 55” og 65”.

OLED B6.
OLED B6.
OLED B6

Dette blir trolig den mest spennende modellen fra LG i år: En rimeligere, flat OLED med UHD-oppløsning som også er Ultra HD Premium sertifisert! Den blir tilgjengelig i 55” og 65”.

LG UH950V.
LG UH950V.
UH950V

Dette blir toppmodellen blant ”Super UHD” LED-LCD skjermene fra LG i 2016, med et avansert baklys med lokal dimming, 10 bits farger og kraftig lydsystem utviklet i samarbeid med Harman/Kardon. Tilgjengelig i 55, 65 og 86(!) tommer.

UH850V

Rett under toppmodellen kommer UH850V. Den får HDR Prime, Cinema Screen, Wide Color Gamut och Crescent Foot-stativ som de viktigste finessene. Tilgjengelig i 55” og 65”.

LG UH750V.
LG UH750V.
UH770V

Dette er en enklere LCD-modell som også kan lese HDR videosignaler, men ikke kan gjengi dem fullt ut i form av lysstyrke, kontrast og farger. Kommer i 49”, 55”, 60”, 65” og 75”.

Tilbake til hovedsaken.

Les mer om Sonys nyheter her.
Les mer om Philips' nyheter her.
Les mer om Panasonics nyheter her.
Les mer om Samsungs nyheter her.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.