11 av Norges mest kjente spisesteder nekter å slippe inn VGs restaurantanmeldere Erik Fosnes Hansen (45) og André Blomberg-Nygård (36), skriver Dagens Næringsliv.

Forfatteren Fosnes Hansen er mest kjent for romanen «Salme ved reisens slutt». Blomberg-Nygård er tidligere kokk.

Nei også privat

Spisestedene, blant annet anerkjente restauranter som Bagatelle, Grefsenkollen og Ylajali, mener de to restaurantanmeldere skjeller ut ansatte, bruker stoppeklokke på kelnerne, er faglig slurvete og uoppdragne.

Her kan du lese DNs anmeldelse av Ylajali.

- Fosnes Hansen og Blomberg-Nygård har en negativ holdning, dårlig oppførsel, og de skaper dårlig stemning for andre gjester, sier 11 av hovedstadens restauranter i en felles uttalelse.

- Vi er positive til at VG har anmeldere som skriver under eget navn. Problemet er at de har satt feil folk til jobben. Disse gjestene er ikke velkomne hverken privat eller i regi av VG, heter det videre.

- «Fryktelig synd for dem»
Erik Fosnes Hansen avviser at han oppfører seg dårlig på restaurant.

- Man kan ikke utelukke anmeldere fra Norges største avis fordi kokkene ikke er fornøyd med terningkastet, sier Fosnes Hansen til DN.

Daglig leder Robert Lie på Grefsenkollen sier at Erik Fosnes Hansen skjelte ut restaurantsjefen foran de andre gjestene fordi anmelderen måtte vente 18 minutter på maten, og sier dette skaper en meget ubehagelig situasjon, både for de ansatte og andre gjester som er tilstede.

Her kan du lese Fosnes Hansens Grefsenkollen-anmeldelse. (ekstern lenke)

Dette benekter Fosnes Hansen.

- Jeg har ikke skjelt ut noen. Sønnen min var sekundet fra å bli skalldyrforgiftet, i tillegg til at det tok i snitt 18 minutter mellom hver rett, hvorav et par var temmelig kalde da de kom. Dertil havnet de regulære restaurantgjestene den kvelden oppi et digert lukket selskap, med fullt VM-show over høyttalerne. Det var en svært dårlig restaurantopplevelse. Som gjest har man da rett til å si fra, sier han.

Her kan du lese DNs anmeldelse av Grefsenkollen.

Spisestedene sier de går ut med kritikken for å skåne andre i bransjen. De understreker at de representerer restauranter som har fått både god og dårlig anmeldelse, samt restauranter som ennå ikke er anmeldt.


Les også: De verste bestselgerne


Årets Michelinguide er her

Fra skvip til VIP (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.