Lavere aktivitet på sommerbørsen er med på å gjøre markedet noe humpete om sommeren. Både Kristian Tunaal i DNB Markets, og Hans Thrane Nielsen, som leder norske aksjer i Storebrand, merker årstiden.

- Med en børs som har falt så mye, kan denne forsommeren definitivt kalles nervøs, sier Thrane Nielsen til DN.no.

Det er særlig én sektor ekspertene har et ekstra godt øye til nå i sommer.

- Vi er veldig positive til sjømat. Lakseprisene ligger på nivåer som man knapt kunne drømt om for noen måneder siden og alle i bransjen tjener penger som gress om dagen, sier Tunaal.

LES OGSÅ: John Fredriksen tapte krigen, men vant 133,5 millioner

- Kina vil roe seg
Likviditetssituasjonen i Kina skaper utfordringer i aksjemarkedet, men Tunaal tror turbulensen snart vil gi seg.

- Etter hvert som markedet ser at den kinesiske likviditetssituasjonen er et problem som kan løses, så tror vi det vil roe seg, mener Tunaal. Han tror markedet vil roe seg innen et par dager eller uker.

Ikke bekymret over Europa
Thrane Nielsen, er ikke bekymret for at hverken eurokrisen eller nedtrappingen av ekstraordinære stimulansetiltak i USA skal gå hardt utover det norske aksjemarkedet.

- Altfor mange har avskrevet Europa. Europa er på ingen måte friskmeldt, men det går mot en stabiliserende retning, sier Thrane Nielsen.

Han bemerker at de siste innkjøpsindeksene (PMI) viser at Europa ligger foran Kina på første gang på flere år.

LES OGSÅ: Forsiktig opptur på Børsen

-Naturlig å kutte stimuli
Thrane Nilsen er veldig overrasket over nervøsiteten til investorer etter den amerikanske sentralbankens uttaleser om å avslutte de ekstraordinære stimulansetiltakene.

- Det er en selvfølge at man trapper ned stimuli når økonomien går bedre, så jeg forstår ikke hvorfor det er så stor nervøsitet rundt dette, sier han.

Han forklarer at vi må vente oss et høyere rentenivå fremover.

- Det første som skjer nå er at de lange rentene skal opp, men dette er ikke annet enn et sunnhetsegn for økonomien, sier Thrane Nilsen.

LES OGSÅ: Gråmarkedet i Kina er en tidsinnstilt bombe

Her er Norges største virksomheter

Dr. Doom spår ny børsslakt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.