Det har vært noen urolige dager og uker på verdens børser.

Nervøse investorer lurer på om det bare dreier seg om en korreksjon som gjør det til en god kjøpsmulighet, eller om det er starten på en større nedgang.

To tunge eksperter trekker fullstendig motsatte konklusjoner, skriver di.se.

- Befinner seg på en topp

Den sveitsiske investoren Marc Faber, som deler kallenavnet dr. Doom med økonomiprofessor Nouriel Roubini, tror vi bare har sett begynnelsen på børsslakten.

Selv om Faber mener både aksjer, obligasjoner og gull er veldig oversolgt for øyeblikket, og at New York-børsen kan få en rekyl på noen få prosent, så vil en oppgang bare være midlertidig.

- Jeg tror aksjemarkedet befinner seg på en topp. Selskapenes overskudd er oppblåste og jeg tror absolutt at vi enkelt kan miste 20-30 prosent fra den siste toppen den 22. mai, sier Faber i en tv-intervju med nyhetsbyrået Bloomberg.

Faber anbefaler for øyeblikket gull og obligasjoner.

Halveis
Men pessimisten Faber får ingen støtte i sitt syn på aksjemarkedet av dollarmilliardæren Kenneth Fisher, som gjennom selskapet Fisher Investments forvalter nesten 300 milliarder kroner.

Han tror ifølge Bloomberg at rallyet som startet i begynnelsen av 2009 bare har kommet halvveis. Han mener mange har vanskeligheter med å forstå akkurat dette.

Fisher har tidligere både bommet og truffet med sine spådommer. Han bommet for seks år siden da rett før finanskrisen inntraff trodde på videre børsoppgang.

Men i april 2009 spådde han riktig om aksjerallyet som sto for døren , og i januar 2011 fikk han også rett når han overfor Bloomberg spådde en svak utvikling i aksjemarkedet det året.

Les også: Faber: - Noe vil gå veldig galt


<b>Advarer mot nye sorte svaner</b>

<b>Meglerveteran kaller børsopptur boble</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.