Riggselskapet Prospector selger en rigg til konkurrenten Seadrill. Prisen er 1,5 milliarder kroner ifølge Seadrill. Salget gir Prospector en gevinst på 173 millioner kroner.

Les: Selger rigg til Seadrill

Investor Øystein Stray Spetalen er storaksjonær i Prospector og har i lengre tid ligget i konflikt med den andre storaksjonæren Bjarne Skeie.

Les også:

<b>Maktkampen mellom Skeie og Spetalen utsettes</b>

<b>- Han truer og mobber</b>

<b>Spetalen til frontalangrep på Bjarne Skeie</b>

- Udugelighet
Spetalen er ikke fornøyd med salget.

– Prisen på riggen burde vært netto ti millioner dollar mer. De ville kjøre dette salget selv, vi har ikke vært innblandet i det, sier Spetalen til Dagens Næringsliv.

- Udugelighet vil aldri ha hjelp av flinke folk. Det er definisjonen på udugelighet, fortsetter Spetalen med henvisning til styreleder Geir Sandvik og hovedaksjonær Bjarne Skeie.

- Rammer også egen styrerepresentant
Verken Geir Sandvik eller Bjarne Skeie skjønner Spetalens misnøye.

– Det var et enstemmig styre som sa ja til salget, noe som må bety at også Spetalens mann i styret støttet salget, sier Skeie.

– Jeg registrerer at Spetalen denne gangen kommer med beskyldninger ikke bare mot meg, men mot alle – inklusive administrasjonen i selskapet og sin egen styrerepresentant. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Bjarne Skeie.

Prospector-styremedlem Glen Rødland er direktør og medinvestor i Spetalens investeringsselskap Ferncliff. Han har ikke svart på DNs henvendelser.

Spetalen kritiserer også størrelsen på honoraret som Pareto fikk for salget. Han mener det burde vært seks millioner kroner, ikke 15.

Eier og daglig leder Svein Støle i Pareto har ikke svart på DNs henvendelser.

Les hele saken i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv på papir, nettbrett eller som e-avis.

Les også:

<b>Maktkampen mellom Skeie og Spetalen utsettes</b>

<b>- Han truer og mobber</b>

<b>Spetalen til frontalangrep på Bjarne Skeie</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.