Børsene verden over er fremdeles preget av uro omkring de europeiske statsfinansene, og i Asia la frykten for nye innstramninger i Kina en demper på investorene.

Oslo Børs åpnet forsiktig opp tirsdag, men falt raskt under streken igjen. Utviklingen var blandet for de mest omsatte aksjene.

Sitter på hendene sine
Krisepakken for Irland som ble landet i helgen hadde bare kortvarig beroligende effekt på markedene i går. Etter få timer bet frykten seg igjen fast.

Prisene på forsikring på mislighold av spansk og portugisk gjeld (CDS) nådde nye høyder, skriver Handelsbanken i sin morgenrapport.

- Europeisk gjeldsfrykt ser ut til å være den mørke skyen som skygger for alt i øyeblikket. De fleste investorene er tilfreds med å sitte på hendene sine, sier megler James Smalley i Hamilton Hindin Greene til Wall Street Journal, melder TDN Finans.

Skuffelse for Det norske og Noreco
Oljeselskapene Det norske og Noreco har begge presentert Dalsnuten som et stort gassprospekt, men det viser seg at brønnen er tørr.

Skuffende boreresultater på Dalsnuten og det nærliggende Gro-prospektet kan bety at hele Norskehavet blir sett på med nye øyne. Boringer så langt kan tyde på at det er dårligere bergarter i Norskehavet enn tidligere antatt. Det gjør området langt mindre spennende som oljeprovins.

Les mer: Dalsnuten er tørr

Det norske oljeselskap DETNOR falt 2,99 prosent på børsen tirsdag, til 26,00 kroner aksjen. Noreco NOR faller 2,41 prosent til 16,20 kroner.

Seadrill skuffer
Seadrill la frem sine resultater før skatt før børsen åpnet i dag. Resultatet er bedre enn på samme tid ifjor, men noe dårligere enn ventet.

Les: Seadrill skuffer

Seadrill-aksjen sluttet ned 1,40 prosent til 190,20 kroner etter å ha vært ned over to prosent. Det ble dagens nest mest omsatte aksje etter Statoil.

Konsolidering i it-bransjen
Igår meldte Atea at de kjøper av Umoe IKT på mandag. I dag melder it-selskapet Inmeta at de vil fusjonere med konkurrenten Crayon Group. Inmeta vil få 47 prosent eierskap i det nye selskapet. Fusjonen er planlagt gjennomført i mars 2011.

Inmeta var tidligere på dagen opp over syv prosent, men endte uendret på 3,70 kroner.

Les: Inmeta planlegger fusjon

Fallende oljepris
Et fat Nordsjøolje med levering i januar gikk ved stenging for 87,01 dollar, ned 0,33 dollar. Den amerikanske WTI-oljen med levering i samme måned kostet samtidig 85,18 dollar, ned 0,55 dollar fatet.

Statoil-aksjen sluttet ned 0,24 prosent til 123,10 kroner.

Oslo Børs hovedindeks sluttet ned 0,46 prosent til 396,070 poeng.

Les også: Oljeaksjene du skal kjøpe

Tungvektere ryker (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.