Innovasjon Norge har ansatt HP Norge-sjef Anita Krohn Traaseth (42) som administrerende direktør.

Tirsdag måtte hun informere sine rundt 350 medarbeidere om at hun forlater it-selskapet, etter nesten fem år i ledelsen.

- Det var en ganske følelsesladd opplevelse. Vi har jo stått sammen gjennom en veldig tøff omstilling, sier Krohn Traaseth til DN.

- Jeg sa til dem at jeg skulle heie fra sidelinjen fremover, forteller hun.

Får støtte

Krohn Traaseth opplevde at de ansatte støttet henne i valget.

-  Jeg møtte stor forståelse for at når denne muligheten kom nå, var det et valg mange forstod, forteller hun.

HP Norge-direktøren legger samtidig ikke skjul på at valget har vært tøft. Krohn Traaseth søkte ikke selv på stillingen, men ble hentet inn av headhunterselskapet Visindi.

-  Jeg ble kontaktet av headhuntere, men jeg har også fått veldig mange henvendelser med link til stillingsutlysningen fra ulike hold. Mange i mitt nettverk mente nok at jeg passet til jobben, forteller hun.

- Var du selv noen gang i tvil?

-  Ja, dette har vært en modningsprosess for meg, erkjenner hun og utdyper:

- Det har vært en avveining som handler om at jeg føler at jeg kanskje burde blitt enda litt lenger i HP. Men jeg går til noe og ikke fra noe. Det avgjørende har vært den viktige samfunnsoppgaven Innovasjon Norge har og ikke minst vil få fremover. Landet vårt er i omstilling med sårbar økonomi, sier hun.

- Mer synlig

Krohn Traaseth overtar toppjobben fra Gunn Ovesen 15. september.

Hvordan vil du sette ditt preg på Innovasjon Norge?

-  Det er litt tidlig å si, men styret i Innovasjon Norge har jo gitt noen signaler ved å velge min profil. Jeg er opptatt av folk, innovasjon i praksis, teknologiens påvirkning og muligheter uavhengig av bransje, nytenking innenfor etablert industri, engasjement og synliggjøring av kompetansen blant mine nye kolleger i Innovasjon Norge, svarer hun og fortsetter:

- Og ikke minst kultur. Skal vi lykkes fremover, må vi ha en innovasjonskultur hvor det å tørre å feile, og ikke minst lykkes må gjøres mer rom for. Det kan bety et mer synlig, men også mer tydelig Innovasjon Norge. Dette er en kompleks og stor organisasjon, ikke minst med tanke på eierstruktur og styring

Før hun går løs på oppgaven, vil hun riktignok bruke litt tid på å sette seg inn i organisasjonen.

- Det mangler jo ikke på innspill fra omverdenen på hvordan Innovasjon Norge bør være og hvordan de skal bruke virkemidlene sine. Jeg vet imidlertid veldig lite om hva de som jobber i Innovasjon Norge mener, sier Krohn Traaseth, som legger til at hun ser på den nye jobben «med ærefrykt».

Danket ut

Tidligere statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er blant de som søkte på stillingen. Han har tidligere omtalt den som «drømmejobben».

Se hele søkerlisten her. (ekstern lenke)

Krohn Traaseth er en kjent skikkelse i sosiale medier. Tirsdag kveld strømmer gratulasjonene inn på blant annet Twitter. Nåværende Innovasjon Norge-direktør Gunn Ovesen skriver følgende:

- Gratulerer med Norges mest spennende jobb. Jeg vet som fikk ha den i 10 år.

Direktør Hilde Charlotte Solheim for reiseliv og kultur i hovedorganisasjonen Virke legger ikke skjul på at hun har høye forventninger til Krohn Traaseth.

- Gratulerer som ny adm.dir. i Innovasjon Norge. Venter meg store ting, virkemiddelapparatet må trimmes, twitrer hun.

Les også:
Kan ha tapt 25 millioner på fiktivt borettslag
Vil bygge seks hus i ambassadehage
Pøser ut billigbilletter for å vinne kundene tilbake  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.