Tåken hang lavt over åsen overfor Oslo sentrum da meglerhuset Pareto sparket i gang sitt årlige olje- og offshore-arrangement i Holmenkollen.

Stemningen i gangene på konferansehotellet var riktignok preget av optimisme, spesielt etter at analysesjef Andreas Stubsrud i Pareto Securities hadde konstatert at «oljeprisen er for lav».

Over de neste to dagene vil det som kan krype og gå av oljetopper menge seg med pengefolket, og de fremmøtte legger ikke skjul på hvor betydningsfult nettopp dette arrangementet er.

- Dette er en av bransjens aller viktigste investorkonferanser og det er en selvfølge for oss at vi stiller opp mannsterke i en slik sammenheng, sier toppsjef Øyvind Eriksen i offshoreentreprenør Aker Solutions til DN.no.

Speed-dating
I tillegg til de mange presentasjonene, handler en sentral del av konferansen om finansiell speed-dating.

- Paretokonferansen er en unik mulighet til å møte et stort antall investorer og få forklart hva Aker er idag og hva Aker skal skape fremover, forteller Eriksen.

En av de første presentasjonen var det finansdirektør Rune Magnus Lundetræ i Seadrill som sto for.

- Nå gjenstår en full dag med investormøter. Seadrill har jo hatt en utvikling i aksjekursen i det siste, så jeg forventer en god støtte der. Også er det hyggelig å mingle her og møte banker, analytikere og andre, sier Lundetræ.

- Du ser mer og mer utlendinger her, og det handler om mye penger. Konferansen har fått et navn internasjonalt, sier han.

Møteplass
Lukas Lundin i svenske Lundin Petroleum var en av hovedinnlederne. Han mener møteplassen er en avgjørende arena for at investorer og entreprenører kan komme sammen og veksle ideer.

- Forhåpentligvis vil det føre til at nye avtaler blir gjort. Det vil bety nye prosjekter: at rigger blir bygd og brønner blir boret, sier Lundin til DN.no.

- Folk kommer hit i jakten på penger. Konferansen er veldig viktig for oss og den er veldig viktig for den norske offshorebransjen, sier han.

Det kan norgessjef Torstein Sannes i Lundin Petroleum stille seg bak.

- Vi skal presentere oss og høre hva våre konkurrenter gjør, sier han.

- Ny og viktig
Mens årets konferanse er den tjuende i rekken, er det første gang forvalter Gunnar Torgersen i Holbergfondene deltar.

- Konferansen har alltid vært viktig for aksjesiden. Vi representerer rentesiden og for oss er dette en ny og viktigere arena med tanke på at obligasjonssiden har blitt ganske viktig for selskapene, sier han.

Konsernsjef Ivar Siem i Blue Dolphin Energy Company and Drillmar er på sin side en gammel traver på konferansen. Siem, som er broren til Christian Siem og styremedlem i Siem Industries, bor til daglig i utlandet og synes det var en fin mulighet til å kombinere et besøk i hjemlandet med en bransjeoppdatering.

- Konferansen har sin betydning. Dette er en av de største konferansene internasjonalt innen dette segmentet, sier Siem.







Kilde: Pareto

Les alt om årets Paretokonferanse:
- Veksten de kommende årene bekymrer
- Olje er for billig

Les også:
- Oljemangel gir overreaksjon

Mener Statoils skiferolje er mindre verdt
- Vokser raskere enn vi klarer levere
- Markedet er veldig nervøst nå
SEB: - Ikke unormalt store oljepris-svingninger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.