First Securities mener at en fusjon med Rak Petroleum ser mindre attraktiv ut for DNO-aksjonærene etter oppjusteringen av oljereservene. Aksjen handles til 6 kroner, mens meglerhuset har et kursmål på 12 kroner. Arctic Securities spår 13 kroner.

DNO International stiger på en negativ børs etter at selskapet har publisert nye og høyere reserveanslag for virksomheten i Kurdistan. Utvinnbar olje på Tawke-feltet, hvor selskapet nå produserer 70.000 fat dagen, estimeres nå til 636 millioner fat - som er en solid oppjustering.

- De nye reserveestimatene overgår våre estimater fra bare noen måneder siden, og var definitivt ikke forutsett da vi gjorde funnet i 2006. Produksjonen fra feltet i det siste har bevist den eksepsjonelle kvaliteten i reservoaret, sier konsernsjef Helge Eide i DNO i forbindelse med meldingen.

Rak Petroleum, DNOs største eier med 30 prosent av aksjene, foreslo 4. juli en sammenslåing av DNO og deres virksomhet i Nord-Afrika og Midtøsten. I den foreslåtte transaksjonen skal DNO betale med oppgjør i aksjer, hvor foreslått prisintervall er 8,25 - 10,00 kroner, omkring 35 til over 60 prosent over dagens kursnivå på 6 kroner. Endelig kurs skal fastsettes av en uavhengig tredjepart.

Les også: Rak fester grepet om DNO

- Fusjon mindre attraktiv
First Securities skriver i en oppdatering tirsdag at oppjusteringen på Tawke alene representerer 2-5 kroner pr aksje i økt netto nåverdi DNO.

- Den foreslåtte fusjonen med Rak Petroleums Nord-Afrika- og Midtøsten- virksomhet med oppgjør i DNO-aksjer til kurs 8,25-10 kroner ser nå mindre attraktiv ut for DNOs aksjonærer, skriver meglerhuset i en oppdatering.

Kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i DNO International sier til TDN Finans at oljeanslagene er helt avgjørende for verdifastsettelsen av DNO-aksjen, og dermed bytteforholdet.

Les også: - Helt avgjørende for verdien på DNO

First har kursmål på 12 kroner
First-analytiker Teodor Sveen Nilsen skriver at de i ulike scenarioer vurderer DNO-aksjen til 5-19 kroner. De opererer med et kursmål på 12 kroner. Nøkkelen for DNO er hvilke betingelser de får når oljen i Kurdistan selges.

- Vi mener at dagens kurs impliserer en for høy sannsynlighet for en service-kontrakt, som representerer det dårlige scenarioet med fem kroner aksjen, skriver Sveen Nilsen.

Arctic har kursmål på 13 kroner
Analytiker Trond Omdal i Arctic Securities skriver i en oppdatering at dagens melding fra DNO illustrerer den potensielle oppsiden i DNOs eiendeler i Kurdistan gitt at selskapets PSA-betingelser godtas.

- Arctics tidligere estimat for Tawke var 400 millioner fat i bruttoreserver, og 10 millioner fat brutto for Bastora/Benenan. Om en verdsetter økningen i ressursene med fire dollar fatet vil vårt prisestimat på Tawke øke med 2,2 milliarder dollar, tilsvarende 2,3 kroner aksjen, og Benenan/Bastora med 1,1 milliarder kroner tilsvarende 1,1 kroner aksjen, skriver Omdal.

Arctic Securities velger likevel å beholde sitt kursmål på DNO på 13,0 kroner. Tirsdag meldte også DNO at de har valgt Arctic som finansiell rådgivere på den foreslåtte fusjonen med RAKs virksomhet.

Corporate-delen i Arctic Securities er engasjert som finansiell rådgiver til DNO International i forbindelse med fusjonsprosessen.

DNO International er opp 0,67 prosent til 6,06 kroner. Aksjen er omsatt for 81 millioner kroner.

Les også:
Én aksje kan utløse bud på hele DNO
Rak kastet Berge Gerdt Larsen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.