Årets trolig dyreste boligsalg er trolig i boks.

 

First Securities-topp Jørgen Pleym Ulvness (40) har kjøpt en luksusvilla i Gråkamveien på Slemdal i Oslo for nærmere 45 millioner kroner.

Meglertoppens nye villa ligger på toppen av et høydedrag på Slemdal i Oslo. Boligen er totalrenovert, har et bruksareal på 655 kvadratmeter, og rommer blant annet vinkjeller og privat trimrom. I tillegg har herskapsboligen sjøutsikt og stor hage.

– Jeg kan bekrefte at boligen er kjøpt, men ønsker ikke kommentere detaljer rundt handelen, sier Jørgen P. Ulvness i First Securities til Dagens Næringsliv.

Han kjøper boligen sammen med sin kone, Hedda Karoline Ulvness.

Eiendommen på Slemdal ble etter det DN kjenner til omsatt utenfor det åpne markedet.

 

Under kostpris?
Selv om meglere avisen har snakket med bestemt mener at prisen er den høyeste som er oppnådd i boligmarkedet så langt i år, mener eiendomsmegler Miguel V. Sørholt i Privatmegleren at prisen burde vært enda høyere.

– Her er det noen som selger med tap. Dette er en prakteiendom som er særdeles påkostet. Jeg mener den er verdt godt over 50 millioner kroner, sier Sørholt.

Selger av eiendommen på Slemdal er milliardærarving Harald Høegh (35) og kona Nina Mykleset Tjønn.

Paret kjøpte eiendommen for 29 millioner kroner i 2008, og skal ha pusset opp eiendommen for nærmere 35 millioner kroner i 2009. Dagens Næringsliv lyktes ikke å komme i kontakt med paret igår.

Harald Høegh står oppført med en formue på 1,4 milliarder kroner i ligningen for 2009.

Om Høegh selger boligen med tap, har han med andre ord trolig fortsatt til salt i grøten. Han er heller ikke alene om å selge luksusbolig for under "kostpris".

Les saken: Baguettemillionær selger gigantpalass

Salget av luksusboliger i Norge går generelt tregt: Langsom luksus

Les også: - Muligheten for en boligboble er absolutt tilstede (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.