Langt fra alle boliger selges i første runde. Flere selgere kan bare glemme å få solgt til prisantydning, skriver Dagens Næringsliv.

Mens mange av boligene i sentrale storbystrøk de siste ukene er blitt solgt til langt over takst, må andre boliger ut på markedet flere ganger.

- Vi som bor litt uti "provinsen" har en litt annen opplevelse av boligmarkedet enn det som skjer i pressområder i Oslo, sier eiendomsmegler Tormod Møller i Fredrikstad til DN.

- Bildet må nyanseres
Ifølge Møller er det langt mellom hver budrunde i hans område, og særlig dyrere objekter blir liggende lenge.

- Inntrykket av at boligmarkedet er brennhett, skaper urealistiske forventninger, mener Møller.

Christian Dreyer, partner i eiendomsmeglerkjeden Eie og styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), er enig i at bildet må nyanseres.

- Det er klart at presset er størst i de største byene og i sentrumsnære områder. Vi har godt trøkk på rekkehus - og eneboliger i de største byene, men får klare signaler om at ikke alle kjenner seg igjen i beskrivelsen av et hett marked, sier han.

Les også: - Lav boligbygging presser opp bruktboligprisene

<b>Skrur opp boligprisforventningene</b>

<b>Pengefesten varer lenger enn ventet</b>

<b>- Beste august noensinne</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.