- Dagens Næringsliv gir et feilaktig inntrykk av skattemessige forhold og gjeldsbyrde i The Resource Group TRG AS, skriver Kjell Inge Røkke i et innlegg i avisen mandag.

Røkkes og Eidsvigs private investeringsselskap The Resource Group TRG AS kunne notere over en halv milliard kroner på bunnlinjen i 2010. Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig tar ut 252 millioner kroner i utbytte, skrev DN.no i forrige uke.

Les: Putter en kvart milliard i lommen

Nå reagerer Røkke på alle skriveriene om høyt forbruk og luksus knyttet til hans navn.

- Jeg prøver ikke å forsvare eller bortforklare vårt personlige forbruk, men det er et faktum at den aller største utgiften familien har er skatten, som betales til Norge hvert år, skriver han.

- Jeg og min familie betaler alene mellom 0,5 og 0,75 prosent av den samlede norske formuesskatten. Dette er et bidrag til det norske fellesskapet som vi lever godt med. Jeg valgte av egen fri vilje å bli en "skatteinnvandrer" da jeg for over 10 år siden flyttet hele min formue hjem til Norge. Forut for dette valget tok jeg stilling til og aksepterte den norske modellen, herunder de norske skatteregler og norske medier på godt og vondt, forteller Kjell Inge Røkke.

- Har ikke ekstern gjeld
Han peker på at han hadde en betydelig formue da han flyttet til Norge, som han nå betaler formuesskatt for hvert år.

- Men denne egenkapitalen som jeg hadde ved innflytting må vi kunne få tilbake fra selskapet skattefritt. Dette er også fullt ut i samsvar med norske skatteregler, forklarer han - og avviser at de har tilpasset seg for å unngå utbytteskatt.

Han understreker også at TRG AS ikke har ekstern gjeld.

- Tilbakebetalingene er ikke lånefinansiert, TRG har ikke ekstern gjeld, har penger i banken, og er bunnsolid også etter tilbakebetalingene, understreker Røkke.

Les også: Norges desidert best betalte sjef

<b>Røkke varsler oppkjøpsrush</b>

<b>- Jeg lider av gigantomani</b>

<b>Bygde seks tjenesteboliger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.