- Stillingsmarkedet ligger nå tett opp mot 2007-nivå, sier Eirik Bache-Wiig, administrerende direktør i Finn jobb, i en pressemelding.

- Vi begynte å se tendenser til et mer stabilt stillingsmarked på slutten av fjoråret. I begynnelsen av 2010 hadde vi også en økning, men det er først i andre kvartal at den prosentvise veksten er såpass høy. Nå har vi hatt en lengre periode med større pågang fra annonsører, så det er grunn til å tro at jobbsøkere går en bedre høst i møte enn ifjor, sier Bache-Wiig.

Det ble publisert 60.220 stillinger på Finn i april, mai og juni, mot 51.817 de samme månedene i 2009 - en økning på 16 prosent.

I hele første halvår ble det lagt ut 125.623 stillinger i år og 113.416 ifjor - 11 prosent opp. I juli ble det publisert 11.369 stillinger, også dette 11 prosent flere enn i juli 2009.

Lysere utsikter
- Økningen har sammenheng med at det er bedre økonomiske utsikter nå enn i 2009, slik at flere bedrifter trapper opp rekrutteringen. Bedriftene låner også mer penger enn på lenge, noe som vitner om at det investeres mer i næringslivet, sier Finn-direktøren.

Bransjene med den høyeste økningen i andre kvartal på Finn.no er reiseliv (64 %), olje, gass og offshore (47 %), IT, telekommunikasjon og internett (46 %) og industri og produksjon (44 %).

Lettere å få jobb
Det har også kommet flere stillinger innen store bransjer som salg og markedsføring og utdanning, undervisning og forskning, med en økning på henholdsvis 34 og 14 prosent, mens helse og sosial holder seg stabil. Enkelte bransjer har en nedgang, som bank, finans og forsikring (9 %) og bygg og anlegg (3 %).

Også Manpower melder om økt pågang:

- Vi har hatt en betydelig vekst i oppdragsmengden de siste månedene, sammenlignet med tilsvarende periode ifjor. Ifølge flere henvendelser fra kunder er det også enklere å få jobb nå, sier Thor Bendik Weider, konserndirektør i Manpower.

Les også: Kresen, kravstor og lat eller pliktoppfyllende, arbeidsom og blid?

Står i kø for å ansette

Nå tør finansgutta å bytte jobb igjen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.