Oppsigelsene har vært massive i finansbransjen de siste årene. Over hele verden har meglere, analytikere, kontorfolk og andre i bransjen måttet pakke sakene sine.

Men nå er optimismen på vei tilbake.

- Et enormt trykk
- Ifjor var det veldig stille, mye har endret seg i år. Vi ser et enormt trykk i finans, spesielt på corporate-siden. Det kan tyde på bedre tider, og at transaksjonsmengden har økt. Også private equity-selskapene rekrutterer igjen, det samme gjør consulting-firmaene. Nå løsner det overalt, forteller hodejeger Renate Skilnand til DN.no.

Hermes har spesialisert seg på å hente ansatte til finans-, megler- og konsulentbransjen.

- Mange bedrifter som har nedskalert virksomheten sin begynner nå å bygge seg opp igjen. Og da trenger de flere dyktige folk, legger hun til.

I usikre tider er det naturlig at folk også blir usikre. Mange tviholdt på jobbene sine gjennom finanskrisen, de var livredde for å slutte, for så å begynne et nytt sted der de risikerte å bli nedbemannet etter kort tid.

Føler seg tryggere
- "Sist inn, først ut"-tankegangen satt nok i mange, og vi så litt motvilje i markedet mot å bytte jobb. Nå opplever vi at folk føler seg mye tryggere i jobben sin, de tør å bytte jobb igjen. En del av dem som har sittet på gjerdet en stund og vurdert å søke ny jobb, men ikke har våget, tar steget nå, sier Renate Skilnand.

Også på Wall Street er tidene bedre:

- Wall Street ansetter typisk når de forventer en oppgangsperiode, og nå mener flere at økonomien har nådd bunnen og langsomt bedrer seg, sier Rae Rosen, økonom i Federal Reserve Bank i New York, til NY Times.

Les mer her: Nå ansetter de igjen!

Allerede i slutten av januar skrev Dagens Næringsliv at Hermes Headhunting hadde fulle ordrebøker, og at de tidligst kom til å vurdere nye klienter i tredje kvartal i år.

- Ja, pågangen var stor før sommeren, og vi regner med at pågangen fortsetter med full kraft utover høsten, sier Skilnand.

Hermes Headhunting merker også positive tendenser i finansbransjen i London:

- Også der ansetter man igjen nå, sier Skilnand.

Les også: Flust av jobber i finans

Jobbintervjuets farligste spørsmål

De 10 største jobbintervju-tabbene

Slik blir du headhuntet

Aksjeras på Wall Street
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.