Panikken rammet verdens finansmarkeder igår etter at Hellas' statsminister George Papandreou varslet folkeavstemning om implementeringen av tiltakene til landets redningspakke.

Sjefstrateg Peter Hermanrud i meglerhuset First Securities frykter veien videre.

– Jeg vet ikke hva grekerne gjør, om de velger pest eller kolera. Det som er urovekkende, er at for dem kan det ene utfallet blir ansett som like ille som det andre, mens for Europa kan et fullt mislighold bli stygt, sier Hermanrud.

Hermanrud tror det nå blir veldig urolig frem til januar.

- I verste fall like ille som 2003 og 2008
– Børsen kan falle lengre ned enn den gjorde tidligere i høst. Prisingen kan i verste fall bli like ille som de verste krisene i 2003 og 2008. Hvis alt går galt, kan hovedindeksen falle til 275 poeng. Gårsdagens beslutning øker risikoen for at Portugal og til nød Irland gjør det samme. Det er tenkelig at de velger å gå samme vei. Enkelte spekulerer til og med i at Italia skal gå samme vei, men det har jeg ingen tro på, sier Hermanrud til Dagens Næringsliv.

Hogne Tyssøy i Holberg Fondene istemmer:

– Investorene blir satt på en prøve her som er ganske stor. Det gir en ny måned med usikkerhet. Med utgangspunkt i historiske bunner, er det en stor nedside i aksjemarkedet, sier han til DN.

Tyssøy er likevel betinget optimist, og viser til at aksjemarkedet skal stige 40 prosent for å nå gjennomsnittlig verdsettelse.

Les også: Soros frykter total kollaps

<b>Hellas og Italia skaper mer frykt</b>


<b>- Det vil være usikkerhet i mange måneder</b>

Sprikende indekser i Asia


Tror verden ender i krig og total finanskollaps
(2009)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.