- Aksjemarkedene er inne i en periode preget av lav interesse. Dette er ofte en tid det kan være lønnsomt å investere i aksjer, da verdifastsettelsen fremstår som rimelig, sier porteføljeforvalter Petter Goldenheim til Finansavisen.

Han mener at vestlige demokratier fortsatt befinner seg i en større strukturell krise - i motsetning til nye markeder, såkalte emerging markets, som han mener vil oppleve en kraftig økonomisk vekst grunnet industrialisering og en finansiell "revolusjon".

- Ingen bedring i vestlige
Goldenheim mener det ser ut til at vekstmarkedene kopierer utviklingen som har skjedd i vesten tidligere - samt at de nå har langt bedre tilgang på lån, noe som vil øke kjøpekraften og levestandarden for befolkningen i fremvoksende økonomier.

Et fond forvaltet av Goldenheim har hovedfokus på forvaltning av aksjer i fremvoksende markeder.

Les: Asias middelklasse vokser i rekordfart

Men i vesten reduseres verdiskapningen og velferden fremover, mener han, og peker på årsaker som økt konkurranse innen industri, aldrende befolkning og gjeldsnedbygging.

Les:
<b>Stiglitz: 20 års nedtur for vanlige folk </b>
<b>DnB Nor Markets: Trippel skuffelse over verdensveksten</b>

Favoritter på børsen
På Oslo Børs mener porteføljeforvalteren det er gunstig å se på selskaper som vil dra nytte av veksten fremvoksende markeder.

- Dette er selskaper som er verdensledende innenfor sine felt. Eksempelvis liker vi Wilh. Wilhelmsen, Stolt Nilsen, Hydro og Marine Harvest, sier Goldenheim til Finansavisen.

For ordens skyld nevner vi at et fond forvaltet av Goldenheim investerer hovedsakl

Les også:
<b>- Snart kommer tidenes kjøpsmulighet</b>
- God sjanse for globalt aksjerally (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.