Den kinesiske statsministeren Wen Jiabao sier at situasjonen i arbeidsmarkedet vil bli meget vanskelig fremover.

Det skriver Bloomberg News onsdag.

Statsministeren understreker at den svakeste økonomiske utviklingen siden 2009, vil føre til økende tap av arbeidsplasser.

Wen sa på et regjeringsmøte tirsdag om landets sysselsetting at regjeringen vil fortsette å iverksette en mer proaktiv arbeidsmarkedspolitikk, fremgår det av en erklæring som er lagt ut på regjeringens hjemmeside.

Ifølge erklæringen sier Wen at sysselsettingssituasjonen vil bli mer kompleks.

I en kommentar til en næringslivsdelegasjon fra USA sa Wen tirsdag at det er «flere faktorer av ustabilitet og usikkerhet» i verdensøkonomien, som står overfor «nedadgående press», melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Wen tok til orde for styrket samarbeid og gjensidig tillit mellom USA og Kina, og at landene «rolig» må håndtere saker som gjelder forbindelsene innen økonomi og handel.

Les mer: Kina dobler infrastruktur-investeringer

Kinas advarer mot økonomiske vanskeligheter

Kina vil gjennomføre tiltak for å stimulere økonomien

Kinas vekst bremser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.