Avtalen med Statoil gjelder ankerroteringsfartøyet ”Siem Topaz” for operasjoner i Barentshavet.

Kontrakten er for en fast periode på tre brønner med opsjon på ytterligere en brønn. Siem Topaz er det sjette i rekken av åtte AHTS-fartøy som skal leveres til Siem Offshore. Det opplyses i en melding fra selskapet torsdag.

Arbeidet i Barentshavet skal begynne innen slutten av 2010. Skipet bygges på Kleven Verft i Ulsteinvik. Verftsnæringen har vært gjennom en turbulent tid, så konsernsjef i Kleven Maritime, Ståle Rasmussen, er glad for oppdraget.

- Kleven Maritime har fått en god del kontrakter i det siste . Vi har god kontraktsdekning til 2012, så vi ser positivt på markedet, sier Ståle Rasmussen til Dn Energi.

Brasil og Vest-Afrika i sterk vekst
-Norsk sokkel er fremdeles viktig for oss, sier Terje Sørensen , administerende direktør i Siem Offshore til Dn Energi.

Men Sørensen trekker frem offshore markedene ved Vest-Afrika og Brasil som lovende: - Brasil er det raskest voksende markedet i verden, både når man ser det i forhold til kontraktsdekning og inntekter, sier Sørensen. Siem Offshore har 4 fartøy i virksomhet i Brasil og 2 fartøy er på vei til arbeid ved Brasil fra oppdrag utenfor Vest-Afrika, opplyser Sørensen.

Les mer: - Seadrill blir en av vinnerne

Tror på dypt vannLes om verftsnæringen som er ute av bølgedalen: - Tunnelåret er over

I fjor var bildet et annet: Ordrestopp ved verftene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.