Det flytende produksjonsenhetsselskapet BW Offshore (BWO) varsler massive kostnadskutt, ifølge en melding fredag.

Selskapet tilpasser organisasjonen til endrede markedsforhold og omlag 35 prosent av selskapets faste ansatte på land globalt vil bli berørt, fremgår det av meldingen.

«Makroforholdene i offshorebransjen har fortsatt å forverre seg over de siste månedene og BWO venter at reduksjonene i bransjeinvesteringene å fortsette. FPSO-bransjen er påvirket i like stor grad og det virker ikke at situasjonen vil endre seg på kort sikt», heter det i meldingen.

BW Offshore domineres av den Sveits/Hong-Kong-baserte Sohmen-Pao-familien, som i sin tid snappet opp Bergesen-konsernet og dermed største eierposter i en rekke selskaper, herunder juvelen BW Offshore.

Det flytende produksjonsenhetsselskapet har rundt 2100 ansatte verden over, hvorav nær 700 på land. I Norge er omlag 170 personer landbaserte, og mellom 50-60 personer rammes nå av nedskjæringene.

Nedbemanningene ventes gi årlige besparelser på omlag 30 millioner dollar, over en kvart milliard kroner, fremgår det.

BW Offshore varslet nylig om svært svekkede utsikter og masse nedskrivninger, der selskapets goodwill - og produksjonsskip (FPSO)-verdier ble skrevet ned med nær 2,8 milliarder kroner.

Les også: - Små oljeselskaper mest aktive

BW Offshore opplyste også i kvartalsrapporten at selskapet har engasjert rådgivere for å se på strategiske alternativer.

Selskapet venter at markedet bedrer seg først fra midten av 2017. Fra da av ventes det at ledige enheter igjen kan sysselsettes. Dette var også bakgrunnen for nedskrivningene BW Offshore tok for fjerde kvartal.

Under kvartalspresentasjone i forrige uke uttalte BW Offshore at selskapet overvåker alle låneforpliktelser nøye og tiltak var igangsatt for å sikre at selskapet ikke kom i brudd med dem fremover. (Saken fortsetter under).

På den annen side, utgjør fallet i oljeprisen en økt risiko for at selskapets kunder ikke skal kunne overholde sine forpliktelser, sa selskapet.

Mesteparten av BWOs flåte er imidlertid på langsiktige kontrakter, og det ventes at flåten vil fortsette å skape en betydelig kontantstrøm fremover, ifølge kvartalsrapporten.

BW Offshore venter å ha fullført nedbemanningstiltakene i første kvartal i år, fremgår det av dagens melding.

BW Offshore-aksjen har hatt en brutal start på året, der fasit er en nær halvering siden nyttår. Det siste året har 80 prosent av verdiene forduftet.

Følg markedet på DN Investor HER

Les også:
Asia i dag: Frykt for det ukjente i Kina

Biden sier det er mulig at Trump blir presidentkandidat

Saudi-Arabia går ikke med på kutt i oljeproduksjonen

Jakter på personene bak Vimpelcom-korrupsjon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Dette er familiens drømmebil
Familiens drømmebil
Volvos nye stasjonsvogn V90 blir garantert en stor suksess.
01:23
Publisert:
n