Som resten av olje- og gassbransjen, merker Det Norske oljeselskap oljeprisfallet og nedgang i aktiviteten på norsk sokkel.

Etter en gjennomgang av bemanningen kutter det Aker- og Kjell Inge Røkke-dominerte selskapet tolv faste stillinger, melder Sysla.no. I tillegg skal inntil 50 innleide konsulenter bort innen utgangen av året.

- Vi har nå satt i gang en prosess for å avslutte arbeidsforholdene. De det gjelder, vil bli tilbudt sluttpakker. Vi håper å løse dette gjennom frivillige løsninger, sier kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske til Sysla.

Les også: Slik er Røkkes nye oljekjempe

En kombinasjon av kompetanse og ansennitet målt opp mot forventet aktivitet og kompetansebehov fremover, har vært utslagsgivende for hvem som nå må gå, opplyser Brøske.

Det norske kvittet seg med 35 årsverk ifjor, i tillegg til 120 innleide konsulenter.

I mars i år varslet selskapet en ny gjennomgang av bemanningen, som skulle være på plass innen utgangen av mai. I første rekke dreide seg om administrative stillinger.

 Det norske overtok i vår det kriserammede oljeselskapet Norecos norske virksomhet. Det er kommet til enighet om sluttpakker til 17 av 19 Noreco-ansatte, der de to siste overføres til Det norske, ifølge Sysla.

Nylig ble det også kjent at Det norske fusjonerer med BPs norske virksomhet og blir til "Aker BP", med Det norske-sjef Karl Johnny Hersvik bak roret.

Les også: Klare for «betydelige» kostnadskutt

Selv om dagens nedbemanning ikke har sammenheng med fusjonen, ventes denne medføre ytterligere kutt.

– Det er noe vi regner med blir en del av en slik prosess, sier Marius Aardal, tillitsvalgt for ingeniør-fagforeningen Tekna i Det norske, til Sysla.

Følg markedet med DN Investor

Les også: Oljekommentaren: - Markedet beveger seg i retning av balanse
Statoil har overtatt Utgard-lisens

Eiendomsgevinst på over 800 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
På sommerskole med Youtube-heltene
På Løren i Oslo har 110 elever i alderen 10-14 år denne uken sine egne idoler som lærere. Nå skal de lære å bli gode youtubere av dem som har det som yrke.
03:08
Publisert: