Boligplattform-selskapet Prosafe opplyser at «Safe Regency» sin kontrakt med Cotemar vil bli suspendert fra midten av mars og at det samme antakelig gjelder for «Safe Lancia»,  melder TDN Finans.

Dette etter at det meksikanske oljeselskapet Pemex kutter i budsjettene, noe som direkte rammer Cotemar Group. Dette har frem til nå hatt innvirkning på tre av Prosafes boligplattformer, og rammer nå ytterligere to enheter, ifølge en melding fra selskapet.

"Som nylig omtalt i meksikanske medier, har Pemex kuttet investeringene for å justerer budsjettet til en oljepris på 25 dollar fatet. Følgelig har Prosafes meksikanske kunde Cotemar blitt direkte påvirket", heter det i en melding fra Prosafe.

Suspenderingen betyr at fartøyene vil demobiliseres raskt og legges i opplag, fremgår det.

Prosafe opplyser videre at «Safe Britannia» for tiden demobiliseres ut av Mexico og er tilgjengelig for arbeid, mens boligplattformene «Jasminia» og «Safe Hibernia» forberedes for kaldt opplag i USA.

"Gjennom et sterkt samrbeid som har utviklet seg over 20 år, fortsetter Prosafe og Cotemar å jobbe proaktivt sammen for å håndtere utfordringene i Mexico, og vil være godt posisjonert til å reagere når markedet i Mexico bedrer seg", heter det.

Prosafe-aksjen svekker seg nær syv prosent til 11,1 kroner per aksje. Det verdsetter selskapet til nær 2,9 milliarder kroner, en nedgang på nær 50 prosent sålangt i år.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Riggeier vurderer rettssak mot Statoil

Norge får skryt og høyeste kredittvurdering

Frykter Statoil vurderer masseutflytting

Britiske oljeprodusenter diskuterer samarbeid (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Selger blåbærteknologi for over en halv milliard til tyske kjøpere
For 15 år siden starte Sjur Svaboe selskapet Medpalett.
Torsdag ble blåbær-selskapet solgt for en halv milliard kroner.
01:53
Publisert: