Alle må gi litt for å få ned sykefraværet, mener Høyre, som er full av ros over forslagene til ekspertutvalget som har sett på tiltak for å redusere sykefraværet.

Torbjørn Røe Isaksen, arbeidspolitisk talsmann i Høyre er fornøyd med de foreslåtte tiltakene fra ekspertutvalget som har sett på hvordan Norge kan få ned sykefraværet.

Les også: - Kutt i sykelønnen vil redusere fraværet

- Men nå trengs det politisk lederskap, sier Røe Isaksen til DN.no.

– Stoltenberg er statsminister, ikke seminarleder. Dette er en politisk sak, og det er viktig å få vite hva staten vil kreve i forhandlingene, sier han.

Han frykter at det ikke vil komme de store uttalelsene fra regjeringen etter rapporten, og mener det er litt ullent hva Stoltenberg egentlig mener når det gjelder sykelønnsproblematikken.

- Stoltenberg har ikke tonet flagg i denne saken, sier Rød Isaksen, som mener Stoltenberg nå må komme på banen.

Høyre mener rapporten inneholder "veldig mye bra".

- Det er fint å se på folks restarbeidsevne ved å vektlegge delvis sykmelding for langtidsfravær, sier Røe Isaksen.

or dyrt?
Høyre mener forslaget om omlegging av finansieringsmodellen slik at bedriftene kan komme til å betale mer for langtidsfravær i fulltids sykmelding er et godt forslag innenfor dagens ordning.

– Det eneste vi er litt skeptiske til er om ordningen kan bli for dyr for små og mellomstore bedrifter. Vi vil gjerne studere dette litt nærmere først, sier Røe Isaksen.

DN.no følger sykelønssaken tett. Les mer fra vår serie "Et friskere Norge":

"Versting" er villig til å prøve alt
- Lett å stemple folk som snyltere
- Verken "eksplosivt" eller "til himmels"
- Da hadde vi vært 400.000 færre i arbeid

- Umulig å få ned sykefraværet
9 av 10 skulker ikke jobben
Slakter syketiltak (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.