- Jeg trives langt bedre på denne siden av bordet. Jeg trives svært godt på denne siden av bordet. Eiendomsutvikling er spennende og mer langsiktig enn megling, sier Petter Andreas Poppe til DN.no.

Men han utelukker ikke helt at det kan bli snakk om å gjøre comeback som eiendomsmegler.

- Man skal aldri si aldri. Men akkurat nå satser jeg for fullt på eiendomsutvikling og eiendomsinvesteringer, sier Poppe.

Etter å ha tapt store penger gjennom sitt private selskap Fredrikke Holding de siste årene, ble det endelig positive tall i fjorårets regnskap. Resultatet før skatt ble likevel ikke bedre enn i overkant av 900.000 kroner.

- Eier er fornøyd med selskapets utvikling og resultat. Årets overskudd skyldes stort sett gevinst på investeringer. Selskapet har solid egenkapital og liten gjeld, skriver Poppe i Fredrikke Holdings årsberetning.

Men helt fornøyd er han ikke, innrømmer han.

- Kan gjøre det bedre enn dette
- Vi kan gjøre det bedre enn dette - og det skal vi gjøre i årene som kommer. Vi har flere større eiendomsinvesteringer på gang som vi kan cashe inn gevinst på fremover. Men det er viktig å være klar over at eiendomsutvikling er en langtidssport, i motsetning til megling. Det tar tid før de positive tallene viser seg på bunnlinjen. Men nå går det i alle fall i pluss, sier Poppe.

Et selskap han eier som ikke går i pluss er datterselskapet Bogstadveien 1 Garasjer.

I 2008 kjøpte Poppe et parkeringshus i Oslos shoppinggate Bogstadveien med 164 plasser. Parkeringshuset ble kjøpt for 52,5 millioner kroner. Bogstadveien 1 Garasjer fikk ifjor et resultat før skatt på minus 565.000 kroner.

- Styret er ikke tilfreds med utviklingen i selskapet, og jobber hele tiden med å bedre omsetningen, heter det i årsberetningen.

- Sterkt boligmarked i minst fem år til
Petter Andreas Poppe var lenge en suksessrik eiendomsmegler. Han begynte som visningsassistent hos vestkantmeglerne Sem & Johnsen i Oslo, men brøt med dem for å bli franchisetaker i Aktiv-kjeden. Bruddet endte i retten. Historien gjentok seg: Poppe ble den mest innbringende og suksessrike megleren før han brøt med kjeden - og endte i en ny rettssak. Poppe startet Poppe & Co Eiendomsmegling i 2007, men forsvant ut av selskapet før luksusmeglerfirmaet ble historie i 2011.

Boligmarkedet har gått så det suser lenge, og Petter Andreas Poppe - som følger markedet nøye - har knalltro på utviklingen også fremover.

Etter at boligprisene i Norge fikk en dipp under finanskrisen i 2008, har prisene steget 41 prosent. Og selv om prisveksten er ventet til å avta noe, er det fortsatt god fart. Boligprisene er nå 15 prosent høyere enn på denne tiden for to år siden, og er opp nesten 8 prosent det siste året.

- Vi kommer til å ha et sterkt boligmarked i minst fem år til. Det vedder jeg en flaske champagne på! sier Poppe.

- Bolig har vært en god investering de siste 20 årene, og det er mange faktorer som gjør at bolig fortsatt vil være en god investering de neste årene, sier han, og peker blant annet på lav rente, økt kjøpekraft og at det bygges for få boliger i forhold til etterspørselen.

Les også: - Boligprisene har et veldig høyt nivå

<b>Gled deg til flere fete år </b>

<b>Pris i mars i år: 5,2 mill. Pris nå: 8,5 mill.</b>

<b>- Ikke alt går over takst</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.