Kundene flykter fra Ica Norges Ica og Rimi-butikker. På to og et halvt år har kjeden tapt 1,5 milliarder svenske kroner på dagligvarehandelen i Norge.

Stein Erik Hagen, som bygget opp Rimi-kjeden, synes det er trist å være vitne til, skriver Aftenposten.

- Veldig trist
- Generelt sett er det jo veldig trist at de ikke får det til. Veldig trist, sier Hagens til avisen. Selv om Hagens solgte seg ut til milliardgevinst tidligere på 2000-tallet har han fått med seg opprøret blant en rekke av kjøpmennene.

- Jeg har jo solgt meg ut av alt sammen, men utviklingen er trist, sier gründeren som bygget opp Rimi til å bli landets største lavpriskjede på dagligvarer.

Nederlandske Ahold og svenske Ica hadde ikke tro på lavpriskonseptet i Norge. Deres erf#229 var at folk i Europa var villig til å betale mer for et bedre utvalg.

Ville forandre folket
- Nederlenderne skulle forandre norske folks matvaner, forteller Hagen til avisen. Selv om Hagen advarte dem, valgte de ikke å høre på ham.

- Refleksjonen er at det er betydelige kulturforskjeller mellom nordmenn og resten av Europa, sier den tidligere lavpriskongen. Han tror det som skal til nå er en nasjonal ledelse i Ica Norge som kan redde stumpene.

Hvorfor
- Jeg har mange ganger spurt meg selv om hvorfor de betalte så mange milliarder kroner for å det det ned? Hva var hensikten? De har ikke lyttet til oss, sier Hagen til Aftenposten.

Les også: Kjøpmennene savner Stein Erik Hagen
Kravbrev fra illsinte Ica-kjøpmenn
Raseri etter ICA-uttalelse
Ica har spist av lasset
Ica må betale 100 millioner kroner til kjøpmenn (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.