«Hvis de kaster stein etter flyet mitt når jeg drar, har jeg gjort jobben min», fortalte kommunikasjonssjef Bjørn Takle Friis til Dagens Næringsliv tidligere i uken at ICA-sjefen Antonio Soares hadde sagt.

Uttalelsene har skapt raseri blant franchisetagere i ICA-systemet som allerede sliter tungt økonomisk som følge av at de mener ICA har tatt penger som tilhører dem, skriver Finansavisen.

- Hinsides enhver fornuft
- Forutsatt at sitatet er riktig er det betenkelig at vi har en leder som har slike holdninger, sier Arild Grønbech som driver ICA Nær Herøy.

Han mener ICA-sjefen burde gå og sier uttalelsen er veldig provoserende og hinsides enhver fornuft.

- Tatt ut av kontekst

Kommunikasjonssjef Bjørn Takle Friis sier følgende til Finansavisen på spørsmål om han kunne utdype sitatet:

- Det sitatet er tatt ut av kontekst. Han sa at det var en tøff jobb han var satt til å gjøre, ettersom selskapet har gått dårlig i flere år, og at han måtte regne med å ta beslutninger som ikke nødvendigvis gjorde ham populær hos alle. Sitatet er fullstendig misforstått, noe jeg selvsagt tar på min kappe.

Reaksjon fra ICA-ledelsen

Men butikksjef må levere redegjørelse etter sin uttalelse til media.

Etter at Roger Gullhav i ICA Nær Risør uttalte til Aust-Agder Blad igår at han hadde byttet kjede for lengst hvis han kunne, skapte det umiddelbar reaksjon i ICA-ledelsen.

- Det ble ikke så godt mottatt. De har sendt meg e-mail og bedt om å få en redegjørelse, sier Gullhav.

Les også: Kravbrev fra illsinte Ica-kjøpmenn


Ica-sjefen fikk sjokk av norske kunder

Kjøpmennene savner Stein Erik Hagen

Milliardtap for Ica i Norge




(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.