- Fortsetter dette været her vil vi snart ikke ha ledige seter igjen. Vi elsker regnet, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Solhungrige nordmenn ønsker å komme seg bort fra gråværet. Det er populært i flyselskapet som hadde en vekst på utenriksflyvninger på 24 prosent i andre kvartal sammenliknet med samme periode i fjor.

- Dette er i tråd med satsingsområdene våre, hvor vi har en beskjeden innenriksvekst og en betydlig større vekst der ute, sier Kjos.

Tapte på vekterstreiken
Flyselskapet presenterte torsdag et resultat for andre kvartal som var svakere enn ventet. Resultatet er påvirket av streiken ved Avinors flyplasser i Norge tidligere i sommer.

- Vi gjorde det 50 millioner bedre enn i fjor, så resultatene er ikke dårlige, men vi kunne gjort det bedre, og vi burde hatt 70 millioner bedre resultat om vi hadde sluppet denne vekterstreiken. Det er dyrt, sier han.

Til tross for vekterstreiken fortsatte selskapets passasjervekst i juni. Rundt 1,6 millioner fløy med Norwegian forrige måned, noe som tilsvarer en økning på 9 prosent fra juni i fjor. Norwegian mener veksten ville vært større uten vekterstreiken, og peker på at junitallene for både 2010 og 2011 viste en sterkere økning i passasjerveksten enn i juni i år.

Les: Streiken kostet Norwegian 70 millioner

Men Kjos tror han kommer sterkere tilbake i tredje kvartal.

- Regnværet er god business. Bookingen inn i tredje kvartal er god, sier han.

Dårlig vær gir godt potensiale
Carnegie trekker også frem det det grå sommerværet i en analyse etter resultatfremleggingen torsdag.

- Selskapet opplever en sterk booking så langt i tredje kvartal på grunn av det dårlige været i Skandinavia, skriver analytiker Preben Rasch-Olsen i en melding.

Rasch-Olsen legger inn små justeringer i sine estimater, men forventer at Norwegian skal fortsette i samme retning som tidligere.

- Tredje kvartal virker positivt og indikerer noe av selskapets potensiale, skriver han videre.

Norwegian-aksjen faller kraftig på børsen torsdag og er så langt ned 5,1 prosent til 111,50 kroner. Rasch-Olsen har en kjøpsanbefaling på aksjen og mener dagens nedgang er en kjøpsmulighet.

Les mer:
Norwegian-aksjen har steget over 100 prosent i år
Flere flyr med Norwegian
- Jeg er aldri fornøyd med å tape penger
- Det gikk ikke i shipping, og det vil ikke gå i flytrafikken
Airbus-avtale i boks for Norwegian
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.