Torsdag morgen informerte Orkla at Åge Korsvold (68) trekker seg som konsernsjef.

- Den perioden jeg har hatt har nærmest vært et engasjement. Det er en tidsbegrenset ting, også skal det på plass et mer permanent opplegg. Fra tid til annen har vi diskutrert når det passer. Nå føler vi at tiden er kommet, sier Korsvold til DN.no.

En prosess
Åge Korsvold ble konstituert som konsernsjef den 30. april 2012 og styret besluttet i august samme år å forlenge engasjementet. I pressemeldingen torsdag morgen opplyses det at Orkla-styret har startet arbeidet med å rekruttere Korsvolds etterfølger.

- Trekker du deg etter press fra styret?

- Nei, dette er noe vi har diskutert fra tid til annen. Dette har som sagt vært et litt spesielt engasjement, svarer Korsvold og utdyper:

- Denne prosessen har jo gått en stund, også føler nok styret et dette i sluttfasen skal være litt kjent slik at de står litt friere til hvordan de avslutter søkeprosessen.

Styrets valg
Analytiker Atle Vereide i SEB, som følger Orkla tett, er torsdag morgen overrasket over at ikke styret i Orkla samtidig annonserer hvem som blir Korvolds etterfølger.

Korsvold kan bare vise til at beslutningen er styrets valg.

- Dette er noe av det viktigste styret gjør, og de har ønsket å gjøre det på denne måten.

Han påpeker samtidig at han fortsetter i jobben til en ny konsernsjef er på plass.

- Jeg sitter her, så det er ikke noen dramatikk i det.

Store endringer
I tråd med strategien som styret besluttet høsten 2011, har Korsvolds oppgave vært å rendyrke Orkla som merkevareselskap. Under hans ledelse er selskapet snudd på hodet, med ikke minst store strukturelle endringer. Resultatene har imidlertid latt vente på seg, og han har selv beskrevet tallene for de siste kvartalene som «utilfredsstillende».

- Hvordan vil du vurdere jobben du har gjort for Orkla?

- Det får bli opp til andre å dele ut karakter, svarer Korsvold.

Om veien videre sier han:

- Jeg regner med at det ganske raskt kommer en beslutning om en ny leder av Orkla. Nå kommer jeg til å være i Orkla noen måneder til, også kommer jeg til å ha en litt friere rolle enn det jeg har hatt hittil.

- Har du noen råd til din etterfølger?

- Hvis jeg har noen råd, skal jeg gi det til den personen direkte, ler Korsvold.

Analysesjef Atle Vereide i SEB tviler på at dagens nyhet vil ha noen stor kurseffekt. Følg utviklingen i Orkla-aksjen her.

Les mer:
<b>Korsvold går av som konsernsjef i Orkla </b>
Orkla-direktør: - En helt naturlig utvikling
Analytiker: - Hadde vært ønsket, nyttig og bra (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.