Torsdag morgen er det kjent at Åge Korsvold trekker seg som konsernsjef i Orkla.

Analysesjef Atle Vereide i SEB, som følger konglomeratet tett, understreker at nyheten i utgangspunktet ikke kommer som noen stor overraskelse.

- Åge Korsvold har hele tiden vært en såkalt midlertidig konsernsjef. Det var jo det som ble annonsert i forbindelse med at han tok jobben. Han har også selv hele tiden vært tydelig på at han ikke skal lede Orkla i overskuelig fremtid, og at de ønsker en merkevareleder på plass, sier Vereide til DN.no torsdag morgen.

Analytikeren skulle imidlertid gjerne sett at det samtidig ble kjent hvem som nå tar over som konsernsjef.

- Det som kanskje er litt overraskende, er at man ikke i samme åndedrag annonserer hvem som blir ny konsernsjef. Det hadde vært ønsket, nyttig og bra, sier Vereide.

I pressemeldingen torsdag morgen opplyses det kun at «styret har startet arbeidet med å rekruttere Korsvolds etterfølger». Vereide antar at det ikke vil ta veldig lang tid før en ny person er på plass i sjefstolen.

- Skjedd mye
Åge Korsvold ble konstituert som konsernsjef den 30. april 2012 og styret besluttet i august samme år å forlenge engasjementet.

- Hvordan vurderer du jobben Korsvold har gjort?

- Mandatet hans har åpenbart vært å rendyrke Orkla som et merkevareselskap. I så måte, må jeg jo si at det har skjedd svært mye i Orkla i løpet av Korvolds tid, både med hensyn til kjøp og salg av virksomheter, svarer Veride og fortsetter:

- Han har åpenbart gjort en omfattende jobb, og mange av de strategiske grepene er vel unnagjort. Det som nå gjenstår er jo å forbedre driften og ikke minst å få topplinjeveksten tilbake for Orkla.

Liten kurseffekt
Orkla-aksjen har lenge gitt en heller laber avkastning til aksjonærene. Vereide tror ikke nyheten som sådan har noen veldig stor kurseffekt.

- Det vil i så fall overraske meg, sier analytikeren.

Følg utviklingen i Orkla-aksjen her.

Les mer:
Åge Korsvold: - Det får bli opp til andre å dele ut karakter
<b>Korsvold går av som konsernsjef i Orkla </b>
Orkla-direktør: - En helt naturlig utvikling (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.