Aker Philadelphia Shipyard, der Kristian Monsen Røkke er arbeidende styreleder, planlegger børsnotering i USA, potensielt i 2015. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport torsdag.

Selskapet er i ferd med å vurdere en rekke faktorer, inkludert konsentrasjonen av aksjonærer i USA, den bedre likviditeten i det amerikanske markedet, tilgangen til en bredere base amerikanske investorer og den økte forståelsen for selskapets virksomhet blant amerikanske investorer en børsnotering vil føre til.

En potensiell notering vil avhenge markedsforholdene og enkelte godkjenninger.

Bedret resultat

Aker Philadelphia Shipyard fikk et resultat før skatt på 2 millioner dollar i andre kvartal 2014, mot 2 millioner dollar i samme periode året før.

Selskapet hadde driftsinntekter på 60 millioner dollar i kvartalet (46), mens ebitda var 3 millioner dollar (4).

Aker Philadelphia rapporterer at kontraktene med Seariver (skrog 020), Crowley (skrog 021-024), Philly Tankers (skrog 025-026) og Matson (skrog 029-030) sørger for konstruksjonaktivitet frem til utgangen av 2018, og at disse prosjektene samlet, ekslusive Philly-kontrakten som ble inngått i tredje kvartal, representerte en ordrebok på 905,7 millioner dollar pr 30. juni 2014.

Ifølge selskapet er nevnte kontrakter verdt i overkant av 1,1 milliarder dollar i dag.

Søker flere muligheter

Selskapet fokuserer primært på produkttankere og store containerskip, men opplyser at de fortsetter å søke muligheter for andre nybygg i Jones Act-markedet, inkludert shuttletankere, kortdistanseshippingfartøy, offshore servicebåter, lektere, vindturbininstallasjonsfartøy, og andre store stålfabrikkeringsprosjekter.

Det opplyses også at potensielle eiere fortsatt vurderer LNG-fremdrift som et alternativ, og at Aker Philadelphia kan bruke sin erfaring fra Matson-containerskiper innen dette området.

Selskapet betaler et utbytte på 1,50 kroner pr aksje for andre kvartal 2014.

Aker Philadelphia Shipyard

 

Les også på DN.no:

Asia i dag: Australia avvikler omstridt karbonskatt  

Bedre enn ventet for Nordea

- Samlet sett er jeg tilfreds  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.