Boligprisene sank i gjennomsnitt med 1,8 prosent fra 2. til 3. kvartal i år. Det var eneboliger som gikk mest ned i pris.

Prisene på eneboliger gikk ned med 2,4 prosent fra 2. til 3. kvartal i år, mens prisene på småhus og blokkleiligheter sank med henholdsvis 1,0 og 0,9 prosent.

Det viser boligprisindeksen som Statistisk sentralbyrå legger frem idag.

I begynnelsen av denne måneden la eiendomsmeglerbransjen frem sin septemberstatistikk. Den viste en nedgang på 1,4 prosent fra august til september og en oppgang på 2,6 prosent siste år.

Les saken: Boligprisfall i september: - Stor sannsynlighet for prisfall ut året

Størst prisnedgang i Agder og Rogaland utenom Stavanger
Etter prisoppgang kvartalet før gikk prisene i Agder og Rogaland utenom Stavanger og Vestlandet utenom Bergen ned med henholdsvis 5,0 og 3,2 prosent fra 2. kvartal til 3. kvartal i år, ifølge SSBs boligprisindeks.

Her kan du sjekke boligprisene der du bor

Prisene i Oslo, Stavanger og Bergen sank i gjennomsnitt med 1,9 prosent, mens det kun var en liten nedgang på 0,1 prosent i Trondheim i samme periode.

2,9 prosent dyrere siste året
Boligprisene var i 3. kvartal 2,9 prosent høyere enn på samme tid i fjor. I løpet av denne perioden hadde småhus den sterkeste prisøkningen med 3,2 prosent.

For eneboliger og blokkleiligheter har prisene siden 3. kvartal i fjor økt med henholdsvis 2,9 og 2,8 prosent.

Til sammen 20.297 omsetninger ble benyttet til indeksberegningene for 3. kvartal 2013.

Kilde: SSB

Les også:
Dette er en solrik balkong
- 40 % sjanse for at dette er begynnelsen på boligkrakket

<b>Slik blir din skatt i 2014: Strammer inn for boligutleiere </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.