Industrikonsernet Alstom opplyste onsdag morgen at selskapet vil vurdere budet på 12,35 milliarder euro (75 milliarder kroner) fram til slutten av mai, samtidig som det åpner for at tyske Siemens legger inn et konkret motbud.

Styret vil nå gi Siemens tilgang til informasjon som den tyske industrigiganten trenger for å legge inn et bindende bud.

Bakgrunn: Tyskere kaster seg inn i kampen om fransk gigant

Den franske sosialistregjeringen følger nøye med på prosessen, og næringsminister Arnaud Montebourg har varslet at regjeringen vil blokkere enhver avtale som ikke sikrer selskapets langsiktige interesser.

Etter at det for få dager siden ble kjent at Alstom har sittet i forhandlinger med GE om et eventuelt oppkjøp, kastet tyske Siemens seg inn i kampen om å kjøpe hele eller deler av av selskapet.

Alstom produserer blant annet kraftturbiner og høyhastighetstog, og regnes som et flaggskip i fransk industri.

Denne uken har president François Hollande hatt samtaler med Siemens toppsjef, Joe Kaeser, og Tysklands regjering har uttalt at en sammenslåing mellom Alstom og Siemens vil bety en «stor mulighet» for både Frankrike og Tyskland.

Les også:
Aker Solutions deles i to
Himmelferd for Yara  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.