Et lite antall nye apper til smarttelefoner lar brukeren ta et bilde av en nøkkel og deretter produsere en kopi med en 3D-printer. Flere av tjenestene, som KeyMe, har egne automater plassert ut i New York for å gjøre prosessen raskest mulig for brukerne.

Ifølge KeyMe er hensikten med tjenesten å kunne lage seg festlige nøkler i kreativ design, men en journalist i magasinet Wired har bevist at det er svært lett å bruke tjenesten til å kopiere andres nøkler og skaffe seg tilgang til andres bolig ved hjelp av appen.

I journalist Andy Greenbergs tilfelle pleide en kompis å slenge ned nøkkelen til ham når han kom på besøk. Mens han var i trappeoppgangen fotograferte Greenberg nøkkelen - uten å ta den av nøkkelknippet - med smarttelefonen. Etter besøket gikk han i en av KeyMes kiosker i New York og fikk produsert en kopi, uten noen form for verifisering av tilhørighet eller rett til adgang.

Nøkkelen fungerte like godt som originalen.

Hevder god sikkerhet

KeyMe på sin side hevder at metoden ikke egner seg godt for masseproduksjon av stjålne nøkkelbilder. Hovedsakelig skyldes dette at man ved bruk av tjenesten må registrere seg med fullt navn og et kredittkort for betaling av kopierte nøkler.

En annen tjeneste, KeysDuplicated, sier det alltid har vært mulig å kopiere nøkler, enten ved hjelp av måleinstrumenter eller avtrykk i leire, men Greenberg påpeker at ingen av disse metodene er like enkle som å ta et bilde med mobilen og deretter laste opp bildet til en automat som lager nøkkelen uten menneskelig interaksjon.

Les også:
Argentina er to dager unna ny statsbankerott
17 ting du aldri hører suksessrike personer si
Advarer mot utleiefellene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.