Flyselskapet fra De forente arabiske emirater er i disse dager på rundtur for å tilby SAS-piloter attraktive jobber, skriver business.dk.

Det arabiske flyselskapet var raskt ute med å lokke til seg ansatte i SAS etter all turbulensen den siste tiden.

Les også: Ba SAS-piloter søke ny jobb

I går fikk interessert SAS-piloter i Danmark høre om de lukrative forholdene Etihad kan tilby.

Nullskatt i Abu Dhabi
Berlingske Business har fått tak i deler av tilbudene.

Blant annet kommer det frem av materialet som ble presentert at en kaptein på langdistanseflygninger vil motta en månedslønn på hele 80.000 svenske kroner, etter skatt og bokostnader er trukket fra. En tilsvarende stilling i SAS vil gi rundt 30.000 svenske kroner. Ikke minst fordi det ikke er skatt i Abu Dhabi.

Siden SAS har for mange piloter etter redningsplanen som er lagt frem, kan det være en vinn-vinn situasjon, hvor SAS kan spare penger på å gi pilotene mulighet til å fly for Ethiad i tre år.

Vinn-vinn-situasjon
- Ideen kom da vi begynte å jobbe med endringene i avtalene. Etihad mangler erfarne og dyktige piloter, og vi har en fordel dersom pilotene i en periode kan fly for Etihad. Det løser problemet at vi har for mange piloter. Det er bedre for oss å gi piloter mulighet til det, mens vi opprettholder kontaktene med pilotene. Det er en veldig god match, sier driftsdirektør Flemming Jensen i SAS i Danmark til avisen.

Når rundturen fortsetter til Gardermoen og Arlanda flyplass i Stockholm de neste dagene, er foreløpig ukjent hvor mange piloter Etihad vil lokke med seg. SAS har ennå ikke noen total oversikt over hvor mange piloter som er til overs.

Jensen forventer at det vil være et begrenset antall og tror godt under 100 piloter velger Etihad.

LES OGSÅ:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.