Jeg har problemer med å holde kjeft og er ikke redd for å stå i stormen. Sånt blir vel lagt merke til, sa Christin E. Bøsterud til DN da hun ble sjef for de rundt 2000 forretningsadvokatene i EY-konsernet tidligere i år.

Nå overtar hun som leder for rådgivnings- og revisjonsselskapets norske virksomhet med cirka 1900 ansatte. Hun tar over etter Erik Mamelund, som har ledet selskapet siden 2008.

– Det er veldig hyggelig å få denne tilliten, og jeg ser frem til å få ansvar for flere fagområder enn jeg har hatt tidligere, sier Bøsterud til DN.

Skal være nytenkende

Jobben hennes blir å videreføre den veksten som EY har hatt, påpeker hun.

– Ett mål er å gi aktiviteten ytterligere bredde. I tillegg er det viktig for oss å utfordre markedet, og – ikke minst – å være nytenkende, sier den nye EY-sjefen.

De 1900 konsulentene, rådgiverne, advokatene og revisorene omsatte til sammen for nær tre milliarder kroner i 2017.

– Det viktigste temaet akkurat nå er digitalisering; hvordan ta i bruk alle de mulighetene som byr seg innen robotisering, stordata, kunstig intelligens og så videre. Vi har jobbet mye med dette innen alle forretningsområder, og fortsetter å gjøre det. De bedriftene som ikke er i rask endring mot å utforske og ta i bruk nye verktøy og nye måter å jobbe på, lever farlig, sier hun.

Driver gårdsbruk på si'

Som den første norske kvinnen med internasjonalt ledelsesansvar innen rådgivningsgiganten har Bøsterud fra i høst også ansvaret for EYs forretningsjuridiske tjenester i Europa, Midtøsten, India og Afrika. Hun har siden 2008 ledet EYs Tax & Law-virksomhet i Norge og på nordisk nivå de siste årene.

Hun har også nok å henge fingrene i privat: Ved Halden driver hun, med god hjelp fra familien og deltidsansatte, et fullverdig gårdsbruk på 550 mål. Bruket drives aktivt, og her påtreffes jevnlig advokaten bak rattet på en diger traktor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Dette er jo galskap. Slik gikk det da DN spurte den nye Sats-sjefen hva han «benker»
01:48
Publisert: