Bare 15 prosent av norske ledere sier at «internasjonal erfaring/kulturforståelse» blir viktigst hos fremtidens arbeidstagere. Andre kompetanser og ferdigheter verdsettes langt høyere, viser en ny undersøkelse som Respons Analyse har gjennomført for Adecco.

Over 600 ledere deltok.

– Dessverre bekrefter dette langt på vei funn fra tidligere undersøkelser, men vi ser noen overraskelser som faktisk gjør dette enda verre, sier konsernsjef Torben Sneve i Adecco Gruppen til DN.

– Arbeidsgivere verdsetter ikke internasjonal erfaring i dag, og det blir ikke å anse som viktig for fremtidens arbeidsmarked heller. Og når vi ser at de yngre lederne er mindre opptatt av at kandidater har utenlandserfaring enn eldre ledere, ja, da blir jeg veldig overrasket, sier Sneve.

– Har aldri vært viktigere enn i dag

Han peker på at internasjonal erfaring aldri har vært viktigere enn i dag, i en tid der endringene i arbeidslivet skjer i rekordtempo.

– Den fjerde industrielle revolusjon kjenner ingen landegrenser. Nå åpnes grensene på tvers, og for å få suksess på det internasjonale markedet må man ha kulturforståelse. Her har Norge mye å lære av Danmark, som verdsetter internasjonal erfaring i langt større grad enn Norge, sier Torben Sneve.

Han er også overrasket over at ledere i Oslo og Akershus ligger høyt oppe på listen over ledere som ikke synes utenlandserfaring er så viktig.

– Man skulle jo tro at holdningen til kulturforståelse er mer åpen i en storby som Oslo enn ute i distriktene, men slik er det tydeligvis ikke, sier Sneve.

Nordmenn vil ikke reise ut heller

I fjor høst så man i Global Competitive Index (GTCI), som er en stor undersøkelse som gjennomføres årlig av Adecco i samarbeid med Insead og Human Capital Leadership Institute (HCLI), at få nordmenn ønsker å reise ut for å jobbe eller studere.

– At så få nordmenn velger å reise ut, er en stor utfordring for norsk arbeidsliv – spesielt når det gjelder innovasjon og entreprenørskap, sier Sneve.

Han peker på at flere bedrifter sier de har vanskeligheter med å rekruttere nordmenn til stillinger i utlandet, som et av få land. Og dette vil skade Norges konkurransekraft.

– Men samtidig ser vi altså at norske bedrifter ikke vektlegger utenlandserfaring ved ansettelser, og ikke er opptatt av det. Flere nordmenn må reise ut, men norsk næringsliv er også nødt til å verdsette internasjonal erfaring, påpeker Adecco-sjefen.

Også i NHOs kompetansebarometer i fjor kom det frem at internasjonal erfaring havnet langt nede på listen over hva bedrifter mente var viktig kompetanse.

– Kjempetrist

Det arbeidsgivere vektlegger som det viktigste ved fremtidens arbeidstager, er at vedkommende er endringsvillig, har sosial kompetanse, er omstillingsdyktig, har digital kompetanse og er fleksibel.

Det eneste som havner under internasjonal erfaring/kulturforståelse på listen, er mobilitet og prosjektledererfaring.

– Så arbeidsgivere er rett og slett ikke opptatt av at jobbkandidater har utenlandserfaring, og det er kjempetrist, sier Torben Sneve.

– Kom dere ut og reis!

Partner og hodejeger Trine Larsen i Hammer & Hanborg synes også det er synd at norske arbeidsgivere ikke setter pris på internasjonal erfaring.

– Jeg ser et skille: Noen skjønner at man må velge kandidater med en litt annerledes bakgrunn, kandidater som har nye perspektiver og er litt «street smart». Men så har vi dessverre mange ledere som tenker veldig tradisjonelt og helst bare ansetter folk som ligner på seg selv, sier hun.

Partner og hodejeger Trine Larsen i Hammer & Hanborg.
Partner og hodejeger Trine Larsen i Hammer & Hanborg. (Foto: Elin Høyland)

Dette vil skape store utfordringer for bedrifter i det nye arbeidslivet, påpeker hun.

– Nå skjer alt så fort, og fra alle kanter. Utdannelse i seg selv er ikke det viktigste lenger, man trenger ansatte med ulike bakgrunner og kompetanser i teamet. Selv er jeg ikke i tvil om hva jeg vil oppfordre unge talenter til å gjøre: Kom dere ut og reis! Bare ikke mist nettverket her hjemme, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sony Xperia Supersaktefilm
Slik kan du nesten fryse tiden med Sonys nye smarttelefon.
00:12
Publisert: