I midten av neste uke starter 30 personer fra privat og offentlig sektor på Norges første rene Executive MBA i fintech.

– Programmet «Executive MBA in Technology and Innovation of Finance» ved NHH i Bergen inkluderer fersk forskning og praksis fra finans, samfunnsøkonomi, innovasjon, strategi og ledelse, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen, som hevder at profilen er unik i norsk sammenheng.

I over ett år har NHH jobbet med å få på plass en videreutdanning som matcher finansnæringens kompetansebehov. Nå er de i mål med programmet som tar sikte på å utdanne fremtidens fintech-ledere.

– For å si det sånn: Ett år er veldig kort tid på å få på plass et fullskala MBA-program. Men vi tok ballen fra næringslivet og var kjappe på avtrekkeren, sier Thøgersen.

Deltidsprogram over to år

Masterprogrammet går over to år på deltid og består av en rekke fellessamlinger, studieturer ut i Europa og til Asia og hjemmeeksamener.

– I dag finnes det mange mindre kurs innen fintech, men det er få eller ingen som gir en helhetlig og dypere tilnærming til fintech-fenomenet. Det var dét hullet vi ønsket å fylle. På vårt nye masterprogram skal kandidatene, som alle er profesjonelle aktører i full jobb, stort sett innen bank og finans, få den kunnskapen de trenger som beslutningstagere i fremtidens finansfunksjon, sier Øystein Thøgersen.

Han opplyser at interessen for programmet har vært stor, og at deltagerlisten nå er fulltegnet.

Studieprogrammet er utviklet i tett samarbeid med næringslivet og den nasjonale klyngen Finance Innovation, der NHH-rektoren selv sitter i styret.

– Næringslivet har etterspurt et slikt program, og vi mener det er et viktig og fremtidsrettet studieprogram som vil gi morgendagens fintech-ledere det de trenger i fremtidens arbeidsliv, sier Thøgersen.

BI satser på internasjonalt samarbeid

Lise Hammergren, divisjonsdirektør for Handelshøyskolen BIs Executive-programmer, sier at de ønsker NHH lykke til med satsingen, men selv har de ikke en egen EMBA i fintech under planlegging.

– BIs strategi er å samarbeide med de beste skolene internasjonalt i utviklingen av nye programmer. Et eksempel er vårt EMBA-samarbeid med Fudan University i Shanghai i Kina, hvor vi har utdannet 2300 kandidater som jobber i Fortune 500-selskaper. De siste to årene har vi også kommet i en posisjon med et av verdens fremste teknologiuniversiteter, Tsinghua University i Beijing i Kina, om et program for virksomheter som har potensial til å utvikle seg til selskaper med et globalt nedslagsfelt, opplyser hun.

BI har dessuten en spesialisering – «Digital» – på sitt EMBA-program, som ved siden av lederutvikling og strategi inneholder forskningsbasert innsikt i blant annet digitale forretningsmodeller, Big Data, analyse og design-tenkning for digital utvikling.

– Programmet utdanner kandidater som vil lede an i den digitale transformasjonen. I lys av dette planlegger vi ikke en egen EMBA i fintech, sier Lise Hammergren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det er klart man er på jobb når man er på julebord
Få med deg julebordsekspertenes beste tips!
02:24
Publisert: