Årsaken er nye signaler fra den amerikanske sentralbanken om at det kan komme en renteøkning i desember, ifølge finansinstitusjonen IG.

Børsene i Japan, Sør-Korea og Hong Kong ligger fortsatt høyere, men ved Shanghai-børsen har en viss nervøsitet satt inn ved lunsjtider.

DN Direkte gir deg siste nytt om markedene fra Asia til Europa de neste timene.

Japan i resesjon

Japan havnet i en teknisk resesjon i tredje kvartal og mye tyder på en fortsatt svekkelse av økonomien inn i fjerde kvartal.

Importen falt med over 13 prosent i oktober og eksporten klarte heller ikke å skape en vekst og havnet over to prosent lavere enn samme måned i fjor.

Det kinesiske markedet står for nesten en femtedel av den japanske eksporten. I oktober falt den kinesiske etterspørselen med 3,6 prosent.

Japan-økonomer venter på nye tiltakspakker.

- Jeg mener at regjeringen må komme med et tilleggsbudsjett for inneværende budsjettår på mellom 3000 og 3500 milliarder yen (over 220 mrd. kroner). Dette utgjør rundt 0,6 prosent av bruttonasjonalproduktet, sier sjeføkonom Tomo Kinoshita hos den japanske finansinstitusjonen Nomura til CNBC.

Verste over for Kina

Den amerikanske finansinstitusjonen Morgan Stanley tror det verste er over for den kinesiske økonomien og at myndighetene vil lykkes med å stabilisere økonomien.

- Vi tror ikke det kommer en Kina-krise, sier global økonom Manoj Pradhan hos Morgan Stanley i et intervju med Bloomberg.

Les også:

- Hvis drivkraften er at du vil bli rik eller egen sjef, vil du ikke lykkes

Slik vil Røkke bremse oljenedturen

Se DNtv: Vår nye favoritt fra Audi

Vår nye favoritt fra Audi
Audi RS 3 er uhyre rask og uhyre dyr. Ikke rart det er vår nye Audi-favoritt.
01:36
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.