Korrupsjonssaken i Danmark har hatt en negativ effekt på inntjening og tildeling av kontrakter i Danmark og til en viss grad i Norge, ifølge konsernsjef Steinar Sønsteby i Atea under selskapets kvartalspresentasjon onsdag.

- Det tar lengre tid å få tildelt prosjekter, og vi jobber med å bygge opp tilliten, sier Sønsteby.

Han sier at det i Norge ikke har vært noen kunder eller ordre som har gått tapt, men at disse er blitt forsinket. I Danmark mener han at selskapet har gått glipp av ordre.

-Den langsiktige effekten er vanskelig å fastslå. Men vi tror at det meste er lagt bak oss og mener at vi kan komme tilbake til vekst i Danmark snart, sier han.

Venter vekst

Atea mener at de nå har tatt de nødvendige grep i den norske virksomheten og venter at selskapet kan komme i en posisjon hvor de vokser mer enn markedet ellers i innen tre til fire måneder.

- Vi tror at vi kan komme tilbake til virkelig vekst, det vil si bedre vekst enn markedet, i Norge, innen tre til fire måneder, sier Sønsteby.

Av tiltak nevner han at selskapet redusert kompleksiteten i den norske virksomheten og opprettet en egen forretningsenhet for små og mellomstore bedrifter.

-Denne enheten har et mål om salg på 500 millioner i 2016 og én milliard i 2017, sier Sønsteby.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Over 100 bekymringsmeldinger om Statoil til Arbeidstilsynet

Økonomer: Dette spørsmålet vil dukke opp flere ganger fremover

- De fleste i Syriza er imot denne avtalen

Se DNTV: - Det buldrer og braker og man blir presset tilbake i stolen

- Det buldrer og braker og man blir presset tilbake i stolen
Ikke rart DNs bilanmelder synes dette er verdens beste bil.
03:15
Publisert: