Mandag tok den årelange konflikten omkring restauranthuset Zachariasbryggen, «Zachen» på folkemunne, i Bergen en ny vending.

Etter lange forhandlinger trakk BN Bank konkursbegjæringen mot Zachariasbryggen AS etter å ha blitt presentert en ny finansieringsplan. Bak selskapet står Knut Jørgen Hauge, som kjøpte bygget med BN Bank i ryggen for 110 millioner kroner i 2005.

Les også: Banken ville tvinge ham ut - nå trekkes konkursbegjæringen

Etter det DN erfarer prøver BN Bank å selge bygget til Kløver Eiendom, kontrollert av eiendomsbaronene Geir Hove og Tom Rune Pedersen, som eier grunnen bygget står på. Hauges nye finansieringsplan går imidlertid ut på at han ønsker å kjøpe både tomten og bygget.

  Opplysningene har fått Kløver Eiendom til å se rødt. Via sin advokat avviser kompanjongene Hove og Pedersen at eiendommen er tilsalgs. Noensinne.

«Vårt ønske har fra første stund vært å eie denne flotte tomten i uoverskuelig fremtid, som et monument i vår eiendomsportefølje. Hensikten med ervervet av eiendommen har således aldri vært videresalg, men tvert i mot at dette er en eiendom som skal gå i arv i våre familier i generasjoner. Av dette følger også at et salg av festetomten aldri har vært aktuelt, og slikt salg er fortsatt ikke aktuelt», skriver BAHR-advokat Stig Bech på vegne av sine klienter.

Kløver Eiendom har heller aldri mottatt noen henvendelse fra Hauge eller eventuelle medinvestorer vedrørende kjøp av festetomten i forbindelse med Zachariasbryggen AS' gjeldsforhandlinger, fremgår det.

Hauge har imidlertid ønsket å kjøpe tomten tidligere, og har da blitt informert om at tomten ikke er til salgs, skriver Bech.

«På denne bakgrunn fremstår det også som noe merkelig for oss at man nå legger opp til en finansieringsplan som man på forhånd vet at er uaktuell», heter det.

Les også:
- Det verste kommer til å inntreffe
Sjeldent tap for superinvestor Einar Aas

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.