Banco Santander melder i dag at de kjøper opp GE Capitals enheter for forbrukslån i Norge, Sverige og Danmark - kjent som GE Money Bank - for 700 millioner Euro, tilsvarende 5,8 milliarder kroner.

Santander regner med å gjennomføre oppkjøpet i løpet av andre halvår i år. GE Money Bank har en utlånsportefølje på 2,35 milliarder euro i Skandinavia, inklusive forbrukslån, billån og kredittkort.

- Oppkjøpet av GE Capitals virksomhet i Skandinavia er et viktig skritt i Santanders vekststrategi i forbrukersegmentet. Oppkjøpet øker vår geografiske spredning og styrker posisjonen som en ledende tilbyder av forbrukerfinansiering i Europa, sier styreformann Emilio Botin til Bloomberg.

Les også:
Kutter krav om papirkvitteringer
- Svært alvorlig
Vil kutte 500 skattebyråkrater  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.