Italia vil få fortgang i arbeidet med å innføre skattemessige tilpasninger og få målsetningen om et balansert statsbudsjett inn i grunnloven.

Det bekreftet Italias statsminister Silvio Berlusconi på en pressekonferanse fredag kveld i et forsøk på å berolige markedene om at Italia ikke ville bli dradd inn i en europeisk gjeldskrise, ifølge The Wall Street Journal.

Berlusconi sa at Italia ville fremskynde å bringe statsbudsjettet i balanse med ett år, innen 2013, mot tidligere 2014.

Reformene var ventet etter at nyhetsskilder timer tidligere rapporterte om at europeiske toppleder har lagt press på å få fortgang i arbeidet, og at dette ville kunne klargjøre grunnen for støttekjøp av italiensk statsgjeld.

Les også: - ECB vil støttekjøpe spansk og italiensk statsgjeld

Berlusconi gjentok at Italia har "solide fundamentale økonomiske forhold", og at landets banker er solide, ifølge MarketWatch. Han la til at urolighetene som nå preger det italienske obligasjonsmarkedet. med stigende yield, mer reflekterer "en tillitskrise" i den globale økonomien enn noen konkrete enkeltproblemer i gjeldstyngede Italia.

Markedene, sa han, "reflekterer ikke betydningen av (EUs) interveneringer", ifølge MarketWatch.

Berlusconi lovte fredag kveld å jobbe hardere og raskere. Statsministeren sa også at Italia og Frankrike har kalt inn til et krisemøte for G7-landenes finansministre for å diskutere gjeldskrisen som brer seg i Europa. Møtet vil holdes «innen et par dager», ifølge NTB.

Les også:
- Utviklingen er svært bekymringsfull
Frykten for Spania og Italia øker
Tiltaksspekulasjoner senker spanske renter

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.