En noe spesiell introduksjon må man si Subarus nyhet på bilutstillingen i Genève fikk. Et voldsomt spetakkel åpenbarte seg da Yoshida Brothers og deres tradisjonelle strenginstrumenter fikk luftet seg etter pressekonferansen. Det hele gir visse banjoassosiasjoner for oss som ikke er helt inne i moderne bruk av japanske musikkintrumenter.

Da musikken endelig stilner, står Subaru Levorg alene igjen på scenen. En bil som på tross av sitt noe snodige navn, har visse egenskaper som kan gjøre den attraktiv for norske bilkunder.

Det har lenge vært vanskelig å skille Legacy fra Outback og omvendt. Spesielt utseendemessig. Sistnevnte har akkurat kommet i en ny generasjon på det norske markedet, mens Legacy ikke lenger er å finne på norske prislister. Dette er bilen som skal overta etter den.

Understellet er hentet fra bøllebilen WRX STI, så de dynamiske egenskapene burde i utgangspunktet være tatt vare på.

Les test av Subaru WRX STI: Bygdekongen dnPlus (krever innlogging)

Med en lengde på 469 centimeter, er den 12 centimeter kortere enn Outback, og vil derfor gjøre at Subaru entrer et nytt segment enn de har vært i tidligere. Lengden er litt lenger enn en Skoda Octavia, en bil som er svært populær i Norge.

-Subaru Levorg kommer til Norge høsten 2015, sier informasjonsdirektør Stian Thrane. Men hverken priser eller de tekniske spesifikasjonene er klare hevdes det fra samme hold. Hvis prisen blir riktig, så kan denne bilen bli en populær nykommer på det norske markedet.

Bilen ser ut til å få en 1,6-liters boksermotor med turbo som yter 170 hestekrefter og kan levere et dreiemoment på 250 newtonmeter. Man kan velge mellom en sekstrinns manuell girkasse, eller Subarus lineartronic trinnløse girkasse.

Les test av Subaru Outback i dagens avis, eller logg deg inn og les den her: Comeback med Outback dnPlus

Flere nyheter fra Genève: Kommer den snart til Norge?

Imperiet slår tilbake  

Ledelsen i Subaru og Yoshida-brødrene er populære blant japanske journalister.
Ledelsen i Subaru og Yoshida-brødrene er populære blant japanske journalister. (Foto: Embret Sæter)
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.