Europris-arving og livsstilsblogger Maria Høili (33) har lagt ut gården i Lier for salg med en prislapp på 38 millioner kroner. Landstedet i Kragerø ble solgt for en måneds tid siden og straks legger hun ut en hyttetomt på Høgevarde i Hallingdal for salg. Årsaken er at Høili og samboer Edvard Erken tar med seg barna og starter opp forretningsvirksomhet på Venice Beach i LA.

- Vi starter to selskaper der borte og har allerede et godt nettverk, sier Høili.

Det ene er smoothie-konseptet Pretty Smooth, i tillegg til et virtuelt kjøpesenter på nett kalt The Moon som også skal fungere som et sosialt nettverk. Nettsenteret etablerer hun i samarbeid med sin bror Dag Høili.

- Vi har veldig stor tro på det og starter også hovedkvarter for dette i LA, sier Høili.

Boligbytte

Høili byttet i 2013 bolig med sin bror. Hun kjøpte gården hans i Lier for 27 millioner kroner og han kjøpte herskapshuset hennes på Nesøya for 45 millioner kroner etter at de begge hadde slitt med å finne kjøpere til sine respektive boliger en stund.

Hovedhuset fra 2002 er på rundt 500 kvadratmeter med tilhørende tomt på 120 mål. I tillegg er det kårbolig, garasje, låve og stall. Maria Høili har etter at hun kjøpte stedet brukt et betydelig millionbeløp på oppgradering av gården og tilhørende boligmasse.

- Kanskje tjener jeg åtte millioner hvis vi jeg får prisantydning for gården, sier Høili som allerede er i budrunde på et hus i Beach Avenue på Venice Beach i LA. Når gården er solgt, vil hun se seg om etter et mindre krypinn i Oslo.

- Vi skal kjøpe en leilighet i Oslo og vil pendle litt. Barna har en pappa her i landet så jeg må jeg tilrettelegge så de også får sett ham, så vi må ha en liten base i Norge av den grunn, sier Høili som håper salget i Lier går raskt. På gården har hun både hester, høner, alpakkaer, hunder og katt. Foruten hund og katt, håper hun å få solgt gården med dyr.

Saken fortsetter under bildeserien:

 

- Vi får se hva de potensielle nye kjøperne ønsker. Det er et fantastisk sted for barn å vokse opp, de har kost seg glugg ihjel her, så det er med tungt hjerte jeg selger, sier Høili som synes det blir tungvint å drifte og vedlikeholde gården fra LA:

- Det er mye som skal gjøres, gresset må klippes og det er en stor eiendom, man må på en måte legge sjelen sin i det om man skal ha det, sier hun.

Eiendomsinvestor

Hytta i Kragerø ble solgt for en måneds tid siden.

- Den gikk fort, jeg la den ut i et blogginnlegg og den var solgt i løpet av noen dager, så den gikk off market, sier Høili som tjente "noen kroner" på landstedet som ble solgt for 15,5 millioner kroner.

- Jeg har solgt og kjøpt eiendommer hele veien fortløpende og har mye penger i eiendom og det har vært veldig gunstig. Da bankrenten gikk ned, måtte man finne på noe annet, sier hun.

I tillegg til eiendom, har hun plassert deler av formuen i aksjefond og private equity-selskaper.

- Det har vært veldig gunstig for meg som sitter med høy formuesskatt. Du går jo i minus hvis du har penger i banken, så det nytter ikke, ihvertfall ikke for meg, sier Høili som nå ser frem til å starte et nytt liv i LA der det i snitt regner fem dager i året med en snittemperatur rundt 20 grader:

- Det er så fantastisk at du vil ikke tro det, det er en annnen verden.

Også Nettavisen omtalte tidligere fredag Høilis boligsalg.

Følg markedene med DN Investor

 

Les også på DN.no:

Magasinportrettet: – Jeg løper fordi det gjør meg i stand til å reise mye, gå i alle middagene, jobbe så hardt magasinet+

D2: Urmakeren som reparerer 200.000-rolexer: Urmannen d2+

Forskjellen på dem som gjør suksess og ikke: Flaks for å nå toppen dn+

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.