Over 120 interessenter møtte opp på visning da denne bygården i Josefines Gate 1 ble lagt ut for salg til 18 millioner kroner. Ikke lenge etter ble bygården solgt for 25 millioner kroner, syv millioner kroner over takst.

«All time high»

- Utgangspunktet på 18 millioner var for lavt i mine øyne, og det er nok derfor pågangen var så stor. Det var full jubel for kjøperne, sier advokat Tom Elliot Johnsen i Sem og Johnsen, som var megler da bygården ble solgt.

Bygårdsmarkedet er inne i en «all time high» dette året. Les om megleren som Han har solgt bygårder for en halv milliard i år .

- Jeg har holdt på med dette en god stund, og det er lenge siden sist gang folk måtte vente ute på trappene for å slippe til på visning, sier Johnsen om bygården i Josefines Gate.

- Folkevandring

- Det skyldes området gaten ligger i og at det er snakk om en hel bygård, sier han og viser til bebyggelsen i Homansbyen som blant annet består av en rekke eldre byvillaer. Ifølge Johnsen har både privatpersoner og eiendomsutviklere vist interesse for bygården.

Det var brødrene Homan som i sin tid  bygde ut området som ligger innenfor bydel Frogner i dag med en rekke nøkkelferdige villaer som fortsatt eksisterer.

- Det har vært folkevandring til Josefines gate, sier Johnsen.

Flere av Norges formuende har i senere tid flyttet fra eksklusive boligområder utenfor byen til moderniserte byvillaer på Oslo vest. Blant dem er brødrene Reitan som begge flyttet fra palass på Nesøya, mens tidligere Bik Bok-gründer og eiendomsutvikler Kenneth Sandvold har flyttet fra Holmenkollen til byvilla på Frogner.

Den gamle bygården i nygotisk stil fra 1869 består i dag av to større hovedleiligheter på mellom 170-180 kvadratmeter, i tillegg til fem mindre enheter. Gården ble solgt for et dødsbo.

Les også på DN.no:

Markedsfører hytter ulovlig

- Om drømmeleiligheten er 30 kvm eller 200 kvm, vil den uansett bli solgt til en spinnvill pris

Se DNTV: Norges største pappvintest 

Norges største pappvintest
DNs vinjournalister har testet 263 pappviner fra Vinmonopolet. Her forteller de om sine favoritter.
02:51
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.